Tampoc pot ser

L’FC Andorra cau derrotat per 3-0 contra el Vila-real B després d’anar-se desinflant en la segona meitat

Per Pol Forcada Quevedo

Un moment del partit entre el Vila-real B i l’FC Andorra, ahir.
Un moment del partit entre el Vila-real B i l’FC Andorra, ahir. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va perdre ahir per 3-0 contra el Vila-real B en el tercer amistós de la pretemporada, després d’empatar contra el Tolosa i el Girona, i amb les baixes per lesió de Dani Martín, Diego Alende, Mika Mármol i Marc Bombardó.

El duel va començar amb possessió pels locals, jugant a migcamp esperant errades dels visitants, gaudint inclús d’una ocasió abans d’arribar al minut dos. Els de Sarabia es van saber refer al cap de poc per començar a moure més la pilota i controlar el joc. En aquest sentit, al minut 12 van gaudir del primer córner que, després de jugar-lo en curt, va propiciar la primera ocasió, que va sortir per sobre la porteria d’Iker Àlvarez. Al minut 20 va arribar la segona oportunitat per als del Principat, que tampoc es va acabar de transformar perquè no va fructificar.

A partir de llavors, els groguets van capgirar la situació, i van gaudir de dues ocasions de perill després de recuperar la possessió de l’esfèric. Abans d’arribar al xiulet, els de Miguel Àlvarez van tenir a les seves mans un parell d’oportunitats. La primera, quan Jorge Pascual es quedava sol davant Nico Ratti, tot i que va acabar en fora de joc. La segona, amb una altra acció que a poc es va quedar de suposar l’1-0.
Així, els gols van arribar a la segona meitat. En aquesta, els tricolor van donar el tret de sortida amb la pilota sota el seu domini i una doble oportunitat que no van poder transformar. El bon moment andorrà poc va durar, ja que als 15 minuts de la represa els locals van tornar a fer-se amb el joc del matx.

Un tir a porta va obligar a Ratti a enviar l’esfèric a córner. En aquesta jugada, un remat d’Antonio Espigares al travesser va rebotar contra el porter argentí i va acabar amb el primer gol. Al cap de sis minuts va arribar el 2-0 al lluminós, obra de Marcos Sánchez per ampliar distàncies.

Lluny de conformar-se amb el resultat, el Vila-real B va continuar atacant i gaudint d’ocasions. Amb alguna oportunitat dels del Principat que no van crear gens de perill, els locals van acabar de tancar el partit en el darrer minut, amb un gol de Jonny Arriba, deixant amb la primera derrota del curs a l’FC Andorra, que va anar de més a menys.

«És un resultat que ens va bé sobretot per posar-nos al lloc, aprendre i analitzar les coses», va comentar Sarabia després del xiulet final. «Hem estat bé tant amb un sistema com amb l’altre, però no hem acabat d’entendre del tot alguns aspectes», va explicar el tècnic basc afegint que en fan una «lectura molt positiva». Cal recordar que avui el club del Principat jugarà el quart amistós de la pretemporada per refer-se de les sensacions, a les 20.00 hores contra el Nàstic de Tarragona al Nou Estadi Costa Durada.

Samper reforça el migcamp tricolor per dues temporades

Després d’entrenar la darrera setmana sota les ordres d’Eder Sarabia després de desvincular-se del seu anterior club, el Vissel Kobe japonès, Sergi Samper fitxa per l’FC Andorra per dues temporades. Samper és un mig centre format a les categories inferiors del Barça i que ha passat les darreres quatre temporades i mitja al Japó, després de jugar dos cursos cedit a les files del Granada i Las Palmas, a Primera Divisió. Ben dotat tècnicament, el barceloní és un mig centre posicional amb gran capacitat per associar-se i per construir avantatges des de la base de la jugada. Així, ve a lluitar per la posició de pivot de defensiu que, després de la sortida de Marc Aguado, només comptava amb Jandro Orellana.