PUBLICITAT

Andorra la Vella

«La lliga és molt llarga»

‘Petxa’ celebra el triomf en el partit inicial contra el Leganés sense caure en l’eufòria i centrat en el Cartagena

Per Joan Jiménez

Petxarroman durant l’anterior partit contra el Leganés.
Petxarroman durant l’anterior partit contra el Leganés. | @FCANDORRA

Després del primer partit de LaLiga Hypermotion i de la primera victòria oficial de la temporada contra el Leganés, els homes de Sarabia ja tornen a ser al Principat per a preparar el debut a casa en aquesta campanya contra el Cartagena, aquest divendres a les 19.00 hores. Alex Petxarroman, més conegut com a Petxa, va fer unes declaracions als mitjans de comunicació abans de l’entrenament d’ahir a l’Estadi Comunal. El lateral dret es va mostrar satisfet del triomf a Butarque, tant a escala individual com col·lectiva, a més de mostrar-se força animat per la primera victòria tricolor, però sense perdre de vista dins de l’eufòria la llarga temporada que només acaba de començar.

Petxa va destacar la importància que va tenir el primer triomf del conjunt tricolor contra el Leganés, equip al qual l’FC Andorra s’ha enfrontat tres vegades de forma oficial abans del passat cap de setmana i sempre amb un resultat d’1-1. El tricolor va destacar que «era un partit exigent on sabíem que ens anaven a exigir molt, i jo crec que ens van sortir bé les coses. És veritat que vam tenir bastantes pèrdues, però traient aquests petits detalls vam fer un bon partit i crec que vam merèixer guanyar». El jugador basc va posar en èmfasi l’estil de joc tricolor i la victòria contra els pepineros va ser una declaració d’intencions per a la resta d’equips de la lliga conforme el conjunt de Sarabia continuarà apostant per aquesta forma de jugar tan característica. En paraules del mateix Petxa: «Aquí ja sabem tots allò que volem, que ens agrada i que proposem, i jo crec que és seguir la línia de l’any passat».

En el plànol individual, el lateral va mostrar-se satisfet amb el seu rendiment a Butarque, al·legant que «la veritat és que estic content. Veient una mica les sensacions de pretemporada i les sensacions de l’altre dia, crec que estic rendint a bon nivell i espero poder continuar així».

El defensa basc va tenir un gran company de suport en les tasques defensives pel lateral dret, sent Álex Calvo un dels jugadors més destacats de l’últim matx ja no només pel seu desplegament ofensiu, sinó també per una incansable i constant ajuda en defensa. Respecte a aquest fet, Petxa va matisar que «és fonamental el sacrifici de tots, tant dels defenses per atacar com dels davanters per defensar, és molt important i més amb el joc que fem. I crec que si ens complementem bé, si seguim en aquesta línia, podem fer coses boniques».

El futbolista va destacar també el fet que ja es va notant més l’experiència que va adquirint l’equip dins de la categoria de plata del futbol espanyol. El lateral va mencionar que «l’any anterior ens va donar aquell saber estar al camp, ja que al final som gent jove que necessitem aquest període d’adaptació i jo crec que l’altre dia es va veure que sabem patir bé i que ells van tenir les seves ocasions. A més, saps que jugant fora de casa tots els equips et pressionaran, i s’ha de saber jugar aquells minuts tranquil i crec que ho vam saber fer bé». L’exjugador de l’Athletic Club de Bilbao va comentar que l’any passat els rivals ja van prendre nota de com és la personalitat i estil de joc de l’FC Andorra, produint així un cert respecte dels rivals cap al conjunt tricolor, aspecte que, segons Petxa, s’han guanyat de forma meritòria i que no decaurà aquesta temporada. Tot i això, Petxa va declarar que tampoc és moment per a deixar-se emportar per l’eufòria, ja que «s’ha de continuar pressionant que la lliga és llarga, a veure com acaba tot, partit a partit. Hem començat bé, que és el que és important, i ara toca continuar» en aquesta línia.

Respecte al pròxim partit a casa contra el Cartagena, que ve de perdre contra un recentment arribat a la categoria, el CD Eldense, Petxa té «ganes de tornar a trepitjar l’Estadi Nacional, de continuar sumant de tres i de fer un bon partit». Respecte al rival, tot i el seu mal debut a la temporada, el lateral euskaldun adverteix que «tots els equips t’exigiran el màxim. L’any passat vam perdre aquí a casa contra el Cartagena i, si no recordo malament, ens van guanyar 0-1 a l’últim minut. Al final, tots els partits són diferents, tots els equips plantegen els partits en funció contra qui juga, ens faran patir i serà un partit exigent».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT