PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

De cedit a heroi

Manu Nieto inicia la temporada amb l’FC Andorra com el gran jugador revelació després del seu hat-trick

Per Joan Jiménez

Manu Nieto al partit contra l’FC Cartagena del passat divendres a l’Estadi Nacional.
Manu Nieto al partit contra l’FC Cartagena del passat divendres a l’Estadi Nacional. | FC Andorra

Manu Nieto és el nom que més s’ha sentit aquest darrer cap de setmana pels voltants de l’Estadi Nacional, després d’endossar un hat-trick al Cartagena en la que va ser la segona jornada de lliga. El cordovès, qui ja va sentir a tota l’afició tricolor rendir-se als seus peus i corejant el seu nom, inicia aquesta temporada amb el primer equip de l’FC Andorra després d’haver tornat d’una cessió amb l’Eldense i demostrar a Sarabia que pot ser ell el seu davanter titular.

Un viatge d’anada i tornada / Nieto sembla que ara podria estar gaudint del tan esperat moment on la seva carrera comenci a fer un salt de categoria, pel qual porta treballant molts anys en silenci i amb constància. El futbolista de Córdoba va formar-se en les categories inferiors del Reial Betis. Després d’estar cedit una temporada a l’Alcalà CF, Nieto va fitxar pel filial del Cadiz CF, arribant a debutar en el primer equip, per més tard fitxar per l’FC Andorra. Després d’esdevenir com a un jugador important a Primera RFEF amb la camiseta tricolor i ascendir a Segona Divisió, no va poder gaudir d’aquest esperat debut professional. Amb Bakis i Martínez com a davanters, les opcions per a un jove futbolista cordovès eren bastant reduïdes per a poder comptar amb minuts de qualitat que afavorissin el seu desenvolupament. En aquesta situació, l’Eldense li va obrir la porta per a una cessió i jugar de nou a Primera RFEF, i entrenar i créixer durant un any per a tornar més fort i potent a les files tricolor. Quedant-se amb la mel als llavis de poder jugar a LaLiga, Nieto va jugar amb l’Eldense en el futbol semiprofessional i va esdevenir un jugador clau perquè l’equip d’Alacant pogués disputar 60 anys després la segona categoria més alta del futbol espanyol.

Seduint a Sarabia / Després d’aquesta cessió, Manu Nieto va voler demostrar que ja havia adquirit galons per a poder competir de forma regular i òptima al futbol professional. Ja en la pretemporada, Nieto va enamorar al seu entrenador amb el seu rendiment i amb un potencial que estava en plena ebullició. En paraules de Sarabia abans d’iniciar la lliga: «Tenim un gran davanter que és Manu Nieto. No ho dic per dir perquè ara ho hagi de dir, ho dic de veritat... Veiem el canvi que ha fet ell mateix, està sent capaç d’explotar totes les condicions». I entre rumors de fitxatges, vingudes de nous davanters i les sortides dels qui li van tapar el lloc l’any passat, Manu Nieto aconseguia arribar a l’inici de LaLiga Hypermotion 2023-24 com el suposat davanter titular i aixecant una certa expectació i curiositat de l’afició tricolor entorn la seva figura. I els resultats no s’han fet esperar.

Explota la bomba / En aquestes dues primeres jornades, Manu Nieto s’ha mostrat lluitador com pocs i amb un potencial que només ha fet que començar. L’hat-trick endossat al Cartagena va ser un manifest a l’afició de l’FC Andorra on a base de qualitat es feia mereixedor de la confiança i de l’admiració tricolor. Després de tants anys, sembla que Manu Nieto està aconseguint allò que ha perseguit i que ha lluitat durant molt de temps. Divendres, Sarabia declarava que «ja us vaig dir que teníem un gran davanter… Li volem donar confiança, se l’ha guanyat, ens ho ha ensenyat... Res passa per casualitat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT