PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Olazábal, l’escollit

Arriba pels pròxims dos cursos després de desvincular-se del Pafos FC xipriota, on militava des de l’any passat

Per Pol Forcada Quevedo

Oier Olazábal, nou fixatge de l’FC Andorra.
Oier Olazábal, nou fixatge de l’FC Andorra. | Pafos FC

L’FC Andorra va fer oficial ahir l’arribada d’Oier Olazábal al conjunt del Principat per a suplir la marxa de Raúl Lizoain, que va fer les maletes cap a l’FC Cartagena. Nascut a Irun fa 33 anys, Olazábal és un porter sobri sota pals i amb un bon joc aeri, que arriba lliure a Andorra procedent del Pafos FC xipriota, amb qui va desvincular-se, per firmar per dues temporades amb els tricolor. Amb experiència a Primera i Segona Divisió, el basc va iniciar la seva carrera al club de la seva ciutat natal, on en categoria juvenil va començar a destacar i cridar l’atenció d’equips potents d’Europa. Va ser el FC Barcelona qui es va fer amb els seus serveis pel segon conjunt, amb qui va jugar 87 partits. L’any 2014 va marxar al Granada CF, on va participar en 17 duels per marxar cedit l’any següent a la Reial Societat, on va jugar cinc matxs. Posteriorment, va tornar a sortir cedit, aquest cop al Llevant UE, que després se’l va quedar en propietat per acabar participant en 55 partits. L’any 2020 va fitxar per l’RCD Espanyol, on hi va militar durant dues temporades i va jugar nou duels abans de marxar, el curs passat, al Pafos FC, on només ha participat en tres matxs. Sota el seu palmarès compta amb trofeus com dues Champions amb el Barça, lligues i Supercopes espanyoles i, més important, almenys pel que fa a la seva nova destinació andorrana, dos campionats de Segona Divisió, el primer la temporada 2016/17 amb els granotes i el segon la 2020/21 amb els pericos.

El basc compta amb dos campionats de Segona Divisió: amb el Llevant el curs 2016/17 i amb l’Espanyol el 2020/21

La manca de davanter / Fins al moment, les actuacions de l’únic davanter punta pur que té el club tricolor a disposició, Manu Nieto, estan sent més que decents, principalment al primer partit de la competició i, sobretot, al segon, on va anotar un hat-trick. Tot i això, i a esperes de l’entrada de Pablo Moreno als plans tècnics de Sarabia, el darrer duel contra l’SD Amorebieta va demostrar que l’entitat andorrana necessita d’un davanter d’aquestes característiques que pugui sumar una mica més. Potser no per treure la titularitat al cordovès, però si per aportar experiència professional o servir de recanvi quan Nieto no funcioni, com va ser cas el diumenge.

La lliga, un pas a pas molt llarg que acaba de començar

Amb el pas d’unes sis jornades ja es pot començar a veure quina és la dinàmica de cada equip de la lliga. Ara, a l’equador d’aquestes, LaLiga Hypermotion ja suma tres jornades amb un líder més destacat, el Reial Saragossa de Marc Aguado, Sinan Bakis i Germán Valera, que compta amb nou punts i cap gol en contra. L’FC Andorra dorm de moment en la vuitena posició, amb tres punts menys que els aragonesos després de la derrota de diumenge, i empatat amb el CD Eldense, el CD Tenerife (pròxim rival dels tricolor aquest diumenge), i el CD Leganés. Per sobre, comparteixen puntuació l’RCD Espanyol, en segona posició i set punts, el Racing de Ferrol i el Llevant UE.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT