PUBLICITAT

Andorra la Vella

Errors que es paguen

Un FC Andorra òptim es distreu al final del partit contra el Tenerife, costant-li tres punts al Nacional

Per Joan Jiménez

Ruben Bover, en un instant del partit d’ahir contra el Tenerife a l’Estadi Nacional.
Ruben Bover, en un instant del partit d’ahir contra el Tenerife a l’Estadi Nacional. | FC Andorra

L’FC Andorra va perdre ahir a casa contra el Tenerife, en un partit on els nois d’Eder Sarabia van mostrar una versió bastant adequada, però una sèrie d’errors als últims 20 minuts del partit van costar tres punts als tricolor en un matx on s’hagués pogut rascar un empat.

L’FC Andorra va impacientar-se en els minuts finals, cometent errors que obrien la porta al Tenerife cap als tres punts.

El partit començava amb un FC Andorra que, com ja és habitual, analitzava i temptejava al rival per veure com poder fer mal als canaris En els primers instants del joc, Manu Nieto destacava per la seva bona forma intentant caçar totes les pilotes en zona d’atac per poder obrir el marcador, mostrant que el cordovès va progressant a cada partit que juga i que ell és l’indicat per a ser el davanter centre tricolor. Tot i això, passats els primers minuts, el Tenerife va començar a pressionar de forma constant i coordinada, complicant el joc a l’FC Andorra, obstaculitzat a l’hora de traspassar la línia del seu mig camp. Els tricolor aconseguien suportar bé la intensitat illenca, assolint que la pressió del Tenerife no es materialitzés en xuts a porteria. A partir del minut 18, amb una molt bona jugada de Diego Pampín, l’FC Andorra ja s’anava sentint més còmode al terreny de joc i ja aconseguia arribar a camp rival amb més facilitat i comoditat. De fet, a partir del minut 22, els tricolor assolien acampar a l’àrea del Tenerife, que no aconseguia treure la pilota de la zona de perill, però sense que el conjunt d’Eder Sarabia pogues obrir el marcador. A l’últim quart d’hora de la primera meitat, el joc es va estabilitzar per part dels dos equips i s’aconseguia una certa paritat en el domini del matx, però sense grans indicis que acabessin en gol.

Ja a la segona part, l’FC Andorra va sortir entonat i segur de si mateix, provant fortuna en les botes d’un Lobete que ha tingut un dels seus millors partits amb la samarreta tricolor, però topant-se amb els guants del porter del Tenerife, Juan Soriano. Els tricolor anaven fent la seva i amb la mentalitat que tant caracteritza al conjunt de Sarabia: pas a pas i amb bona lletra, que el gol arribarà. Però en els últims 20 minuts del partit, l’FC Andorra va començar a impacientar-se i a mostrar-se menys segur amb la pressió del pas dels minuts i la manca d’un gol que fes quedar els tres punts al Nacional. És així com van començar a aparèixer errors absurds que van donar ales al Tenerfie. Per fortuna, Nico Ratti es va vestir d’heroi ahir, aturant vàries ocasions de gran perill per a mantenir viu al seu equip i guanyant-se els càntics dels aficionats tricolor. Tot i això, al minut 73, un error en la sortida de pilota és aprofitat pel Tenerife, que centra des de la banda dreta i passa per davant d’un desafortunat Orellana, qui havia fet un bon partit fins aleshores, que no arriba a treure la pilota després de relliscar. Aquesta pilota enverinada deixa a Luismi Cruz sol davant de la porteria amb un vençut Ratti, rematant a plaer al fons de les malles i obrint el marcador a favor del

Sarabia: «Hem de treballar la maduresa per superar dificultats»

Tenerife. Aquest gol no va fer gens de bé als tricolor, qui ja havien donat símptomes d’estar impacientant-se en veure passar els minuts sense poder marcar un gol, i ara tenien el nerviosisme afegit d’haver de marcar dos gols a Soriano. En aquest punt del matx, l’FC Andorra sabia que havia de pujar una marxa més al ritme de joc i estar més concentrats que mai. Però davant d’aquesta situació d’estrés, es van cometre certs errors en defensa per part de Marsà, Anderson Arroyo i Petxa, que va entrar al minut 80 per un Migue Leal, que va mostrar un rendiment molt notable al lateral dret. El Tenerife no va saber aprofitar aquestes badades dels tricolor per ampliar la diferència al marcador, però sí que es beneficiava en gran mesura de la pèrdua de temps que feien els homes de Sarabia en aquestes situacions que cremaven minuts de gran valor perquè els nois de casa intentessin perforar la porteria de Soriano. Ja als minuts de descompte, l’FC Andorra va aconseguir reposar-se en defensa i construir millor les jugades ofensives, destacant en aquesta part del partit un Àlex Calvo que va entrar al minut 80 i va continuar mostrant un encomiable sacrifici en defensa que va ajudar l’equip a controlar més l’esfèric. L’FC Andorra ja intentava marcar de múltiples formes, inclòs el propi Calvo, qui va fer la jugada més acurada al descompte però sense veure la porteria per poc. L’àrbitre xiulava el final del partit, i l’FC Andorra encaixava una segona derrota consecutiva en quatre jornades de LaLiga Hypermotion.

PUBLICITAT
PUBLICITAT