PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sarabia segueix avaluant el progrés fugint del resultadisme

L’estrateg tricolor recalca la importància de la progressió i l’aprenentatge de superar les situacions adverses

Per Joan Jiménez

Eder Sarabia, durant la roda de premsa posterior al partit contra el Tenerife del passat diumenge a l’Estadi Nacional.
Eder Sarabia, durant la roda de premsa posterior al partit contra el Tenerife del passat diumenge a l’Estadi Nacional. | LaLiga Hypermotion

El partit del passat diumenge contra el Tenerife va deixar un sabor agredolç a l’afició tricolor per encaixar una segona derrota consecutiva a l’estadi Nacional. Així i tot, els homes d’Eder Sarabia mostren progressió contínua en els seus partits i els errors que es fan es poden solucionar amb experiència a la categoria que necessita un equip jove com és l’FC Andorra i paciència. L’entrenador tricolor, durant la roda de premsa postpartit, va declarar que «em preocupen absolutament zero els resultats, sempre ho he dit. El que interessa és la millora del procés». Sarabia va recalcar certs errors del partit que es poden solucionar ja que «és part dels inicis de temporada anar ajustant coses», esmentant alguns aspectes a millorar com saber defensar sense faltes, no frustrar-se amb certs fets del joc i provocar que es jugui més... En resum; anar guanyant maduresa. Sarabia va sentenciar al·legant que «el repte per a la setmana que ve és ser un millor equip davant de les dificultats».

L’FC Andorra és un equip molt jove de només 24,7 anys de mitjana global, amb diversos jugadors de gran talent i projecció però amb poca experiència en el futbol professional. La majoria dels errors d’ahir, principalment el nerviosisme davant del pas del temps amb un marcador desfavorable, són aspectes que es poden anar millorant durant la temporada i a mesura d’anar guanyant partits a les botes d’aquests joves jugadors que demostren tenir talent i ambició. Sarabia és coneixedor d’aquest fet i, per aquest motiu, el principal objectiu d’aquesta temporada 2023-24 seria la màxima progressió possible dels tricolor.

Aspectes positius que es poden destacar del partit, són algunes de les actuacions individuals que cal ressaltar. Actuacions com les de Migue Leal, que després de no sortir de titular en les tres primeres jornades, ahir va tenir la seva gran oportunitat i no la va desaprofitar. Intens en defensa i tot un suport per a l’atac tricolor. Sense dubte, Leal va fer una gran actuació que ofereix un gran contrast amb Petxa, qui no va poder aprofitar les tres primeres jornades per a mostrar la seva qualitat. A més, Lobete també  va fer grans mèrits, mostrant-se com un davanter lluitador amb detalls de qualitat, que mereix molt un gol que encara se li resisteix. Mateix cas que Álex Calvo, qui es mostra com un correcamins per la banda mostrant una qualitat i un sacrifici en defensa encomiable, a qui també se li resisteix una diana que, de seguir en aquesta línia, no tardarà en aparèixer. Finalment, l’actuació de Jandro Orellana que, tot i la mala sort del gol encaixat ahir, continua mostrant una progressió molt constant en cada partit que passa i, continuant així, a final de temporada l’FC Andorra comptarà ja amb un mig centre de gran qualitat, afinat i amb confiança en si mateix.

D’altra banda, el partit podria haver tingut un altre desenllaç per una targeta vermella perdonada a Roberto López del Tenerife. Al minut 36, es va llençar en segada colpejant amb els tacs directament al turmell de Lobete. L’entrada va ser un joc molt agressiu amb clar alt risc de possible lesió greu, així que hagués sigut una targeta vermella que, finalment, va ser groga.

PUBLICITAT
PUBLICITAT