Per activa o per passiva

Un FC Andorra superat en gran part del matx s’endú el triomf contra l’Oviedo gràcies a un penal que transforma Lobete

Per Pol Forcada Quevedo

Lobete celebra el seu gol, que va donar la victòria a l’FC Andorra i la seva estrena com a tricolor. | @FCANDORRA

L’FC Andorra tenia ahir una nova oportunitat per trencar la mala dinàmica que encadena des de feia tres jornades, i així va ser. Un únic gol de penal Lobete al minut 81 va donar els tres punts als tricolor, que no es trobaven amb la victòria des del matx contra l’FC Cartagena, tenint davant, a més, un Reial Oviedo que no ha assolit cap victòria des que va començar LaLiga Hypermotion.

Els primers minuts van ser mostra del que es donaria la primera meitat, amb uns tricolor amb més possessió però sense acabar de trobar-se còmode. Al minut vuit, Benito va recuperar una passada errònia de Costas per marxar escopetejat cap a la porteria de Román, la centrada que va posar, però, no va arribar a cap company i va acabar sortint per la banda. A partir de llavors, les arribades van ser per als asturians.

Arribats al minut 10, l’Oviedo va gaudir de la primera ocasió amb una centrada de Bretones que va recollir  Martín en dues instàncies. Així, els de Cervera van anar entrant a poc a poc al duel, gaudint amb una mica més de circulació i provocant errades en la sortida de pilota dels andorrans. La possessió, però, poc els va durar, quan els de Sarabia la van anar recuperant sense acabar-se de trobar. Amb un matx ja marcat d’anades i tornades, i sense finalitzacions, eren els visitants qui s’acostaven més a la porteria tricolor.

Ja en el minut 31, Colombatto va provar una xilena impossible des de la frontal que Martín va aturar sense problemes, però que d’haver agafat més alçada i una altra direcció, no hagués estat tan fàcil. Tres minuts després, una nova arribada dels asturians, que va obligar al porter andorrà actuar de nou. Abans d’arribar al final dels primers 45 minuts, ambdós conjunts van gaudir d’una ocasió. La primera, amb un FC Andorra fora de lloc que permetia als contraris posar-los contra les cordes sense acabar de veure porta. La segona, amb un xut des de la frontal obra de la casa de Gil, però que va acabar sortint per sobre el travesser, tancant una primera part molt parada.

Ja en la represa, el matx va iniciar de la mateixa manera que l’havia finalitzat abans. Tot i això, l’Oviedo va sortir amb més gana a la pressió, tirat en camp contrari per obligar als del Principat a cometre errors. Leal va protagonitzar la primera dels tricolor dels segons 45 minuts, amb una internada per la seva banda que va obligar la defensa rival a tallar l’atac per enviar l’esfèric a córner.

Al minut 63 va arribar la primera desfeta local, amb la targeta vermella directa per Scheidler per donar, segons l’àrbitre, un cop de colze a Costas. De fet, a de la Fuente Ramos no li va fer falta ni l’ajuda del VAR per prendre la decisió.

Sent un partit de poques ocasions, no va ser fins al 71 que Viti va rebre una passada llarga a l’esquena de la defensa andorrana per posar una centrada a la qual no va arribar ningú. Just 10 minuts després, amb aquests 10 minuts a les seves cames, Lobete va provocar un penal que ell mateix es va encarregar de transformar enganyant el porter contrari per col·locar la pilota al fons de la xarxa, deixar el marcador amb l’1-0 i estrenar-se com a golejador amb el conjunt tricolor. En els darrers instants, amb set d’afegit, el lluminós hauria pogut canviar en un parell d’oportunitats. La primera va ser una passada de Costas cap al seu porter que, per no estar fi, quasi s’acaba marcant en pròpia. Després, a dos minuts pel xiulet final, quan de la Fuente va rematar de cap una centrada lateral que Martín va poder aturar sense problemes.

- els destacats -

• Julen Lobete: revulsiu. Entrant a falta de 20 minuts pel xiulet final, va ser l’home que va causar un canvi de mentalitat als seus, amb bones actuacions i provocant el penal que ell mateix va anotar, estrenant-se amb els tricolor.
  • Dani Martín: segur. Per ser el seu debut en la competició domèstica, Martín va deixar declaracions d’intencions amb aturades en gairebé tots els atacs dels asturians i jugant bé amb els peus, sent un segur sota pals.

- les claus -

• Expulsions: una per cada equip, van ser la fita clau en un duel gris que van fer veure la llum obligant a canviar el ritme de joc i fer gaudir més als aficionats.
  • L’arbitratge: no s’entén el desenvolupament del partit sense l’actuació arbitral, causant confusió en certes jugades clau.
  • Canvis: els canvis de la segona meitat amb Lobete i Nieto van ser decisius per revertir la situació i fer que els tricolor guanyessin el duel.
  • Falta d’esma: s’esperava un FC Andorra que sortís amb més ganes que mai, però tot i la victòria, no van deixar bon regust.