PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dani Martín salva un punt en l'homenatge a Ilde Lima

Empat a res que deixa als dos equips en la zona tranquil·la de la classificació

Lobette protegeix la pilota pressionat per un rival.
Lobette protegeix la pilota pressionat per un rival. | FC Andorra

Empat sense gols el que han ofert l'Sporting de Gijón i l'FC Andorra sobre la gespa de l'Estadi Nacional. Malgrat ser un partit amb poques ocasions, Dani Martín ha estat decisiu per evitar una derrota amb una acció de mèrit a les acaballes del partit. En clau emocional, el futbol andorrà ha rendit un sentit homenatge al recentment retirat Ildefons Lima, que ha fet la sacada d'honor. Cal recordar que Lima havia jugat al club tricolor i que en el darrer curs havia format part del seu filial. També era un partit especial per a Eder Sarabia, que aquesta nit ha sigut pare d'una nena. A la graderia, el propietari del club Gerard Piqué i l'assessor Carles Puyol, acompanyaven al director general, Jaume Nogués. El partit, però, no ha estat a l'altura dels esdeveniments previs.

El primer temps ha estat força similar als que l'FC Andorra oferia durant la temporada passada. Una possessió aclaparadora, per sobre del 70% per als locals, però un equip excessivament pla, sense trobar la profunditat que demanava el tècnic. Els extrems, Lobete i Benito, no acabaven de trobar el toc precís a partir de la zona de tres quarts. El 7, amb més força que tècnica, ha intentat superar la defensa visitant en diverses ocasions, però sense poder enfilar la porteria de Yáñez. L'ex de l'Osasuna, per la seva part, s'ha mostrat voluntariós en l'u contra u, però sense ensenyar aquella qualitat que havia mostrat a Pamplona. Nieto, de referència, ha estat molt estàtic sense poder desempallegar-se del marcatge d'Insúa i Pier.

El segon acte ha mostrat un FC Andorra amb més voluntat d'estirar l'equip. El joc en llarg s'ha intercalat més amb les possessions, i especialment la parella de centrals, els Diegos, i Dani Martín han buscat l'esquena de la defensa en diverses ocasions. L'Sporting ha estat el primer en fer canvis i l'entrada de Hassan, abans del quart d'hora, ha canviat la cara ofensiva de l'equip. L'extrem reciclat a interior ha portat de corcoll a Diego Pampín que, davant l'amenaça que suposava el futbolista, ha deixat de pujar la banda amb la mateixa alegria que ho fa habitualment.

Eder Sarabia ha començat a moure la banqueta quan restaven 25 minuts per acabar el matx. Malgrat fer home per home, el tècnic ha buscat més profunditat amb l'entrada de Rubén Bover i Álex Calvo, que han entrat per Martín i Benito. En la parcel·la ofensiva, el jugador més incisiu continuava sent Julen Lobete, malgrat que no acabava de trobar el punt de finor en el seu joc, era qui més maldecaps provocava a la defensa de l'Sporting. Els canvis havien estat insuficients i el tècnic tricolor ha optat per treure la referència i donar entrada al debutant Pablo Moreno. D'aquesta manera, Lobete passava a jugar al centre amb Calvo i Moreno en les ales.

Segons informa l'ANA, l'ocasió més clara per als locals ha arribat al 83 de joc. Un córner servit en curt ha acabat amb una pilota penjada al segon pal per Sergio Molina. Allí, Diego González s'ha elevat més que ningú, però la pilota ha caigut massa tova i el central no ha pogut impartir suficient potència per batre a un Yáñez molt ben col·locat. Sarabia ha cremat les naus que li quedaven i ha tret Samper i Pampín per donar entrada a Iván Gil i Martí Vilà, que tornava després de la greu lesió de la temporada passada. Amb els canvis, Molina passava a jugar de pivot deixant els interiors pel 10 i Bover.

Però qui més a prop ha estat del gol ha estat l'Sporting. Una acció molt ràpida de contracop ha trobat a Hassan, que havia anat bé a l'esquena de Martí Vilà, i quan estava a pocs metres de l'àrea, ha aparegut Dani Martín, amb una ràpida sortida, per evitar que l'extrem pogués controlar la pilota i encarar la porteria. En el duel a tot o res, Martín ha sortit guanyador i ha evitat un problema greu als d'Eder Sarabia. Els darrers minuts i els sis d'afegit han anat caient un darrere l'altre sense que hi hagués la més mínima oportunitat clara de gol. Al final, empat a res que deixa als dos equips en la zona tranquil·la de la classificació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT