PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Petxa’ diu que adreçar la dinàmica passa per «millorar els nostres errors»

El lateral reconeix que l’FC Andorra es troba en un període de transició pels jugadors i la seva adequació a l’estil de joc

Per Pol Forcada Quevedo

‘Petxa’, amb la pilota a la mà, celebra el seu gol al Carlos Belmonte.
‘Petxa’, amb la pilota a la mà, celebra el seu gol al Carlos Belmonte. | @FCANDORRA

La derrota per 3-1 al Carlos Belmonte ha tornat a generar dubtes sobre l’FC Andorra, que ara mateix, al cap de vuit jornades, es troba catorzè classificat amb 10 punts. La primera part va ser «dolenta» en diferents aspectes, va sentenciar ahir Alex Petxarroman, i quan «ens relaxem una mica som molt vulnerables i això és el que va passar». Així, l’inici lliguer no està sent l’esperat i l’equip és conscient, però el lateral va indicar que es tracta també d’un període d’adaptació dels nous jugadors i de tot el conjunt: «Tenim les idees clares i sabem el que volem». «Ens estan condemnant errors nostres que a la mínima que millorem canviarà molt la dinàmica», va assenyalar, perquè «els rivals no són capaços de generar-nos gran cosa». 

En la roda posterior de la desfeta de dissabte, Eder Sarabia va fer una crida a l’orgull i la responsabilitat individual. En aquest sentit, Petxa va comentar que reben les crítiques «com una cosa constructiva per a millorar», tot recordant, com s’ha esmentat abans, que el conjunt es troba en un període de transició per als jugadors, però també d’adequació a l’estil de joc: «Sabem que és molt vistós i bonic de veure, però també és difícil de posar en pràctica». Va posar d’exemple el curs passat, esmentant que a l’inici també van errar certs aspectes que durant l’any «vam anar solucionant, fent-nos cada vegada més forts i ferris». Això sí, aquest període no sap quant durarà, però confia que sigui al més aviat possible, tot i que ja «anem pel bon camí».

Els tricolor tenen ara dos duels en quatre dies per donar una passa endavant. El primer tindrà lloc demà a les 19.00 hores a l’Estadi Nacional contra el Reial Saragossa, mentre que dilluns a la mateixa hora visitaran l’Elx CF. Respecte al primer, l’exjugador de l’Athletic Club va explicar la importància dels matxs al Principat: «Sabem que ens hem de fer forts». «En el darrer partit va quedar reflectit que als rivals els costa generar-nos, i el del Saragossa ens pot donar molta moral pel que ve», va incidir. 

L’equip aragonès és tercer a la lliga, i tot i que va començar molt fort amb cinc victòries, els tres darrers matxs han estat un empat i dues derrotes. Tot i això, els homes de Sarabia saben que «haurem de fer les coses bé per poder-los guanyar». Demanat per quin FC Andorra es pot esperar l’aficionat, Petxa va declarar que serà «una mica de tot». És a dir, anar als duels i les disputes, aspectes que «haurem d’anar compaginant amb la faceta defensiva i tot el que hem de millorar». 

Finalment, a nivell personal, el lateral juga enguany la segona temporada amb l’entitat del Principat després d’un curs 2022/23 marcat per les lesions que el van tenir allunyat durant molt de temps dels terrenys de joc. Per això celebra veure’s a bon nivell: «Encara vaig de menys a més i tinc molt marge de millora. Estic content per la meva participació i ajudar a l’equip», va finalitzar el de Sant Sebastià.

Cares velles / La delegació saragossista que jugarà demà al país comptarà amb cares velles de l’FC Andorra. En concret, tres: Sinan Bakis, Marc Aguado i Germán Valera. El primer és el jugador, d’aquests, que més minuts ha disputat (540), ja que dels vuit matxs de lliga ha participat en set i tots ells com a titular. Això sí, encara no s’ha estrenat com a golejador. Amb els mateixos duels disputats es troba Aguado, tot i que amb menys participació (514 minuts). Finalment, Valera ha jugat en tots els partits però amb menys participació (361 minuts), ha fet un gol i és el jugador amb més regats completats per duel del conjunt, amb 1,3.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT