PUBLICITAT

Andorra la Vella

La gran oportunitat

El triomf no és el més important per a Sarabia, sinó trobar millora «en l’equip que vull veure» i en el qual «confio»

Per Pol Forcada Quevedo

Sarabia després del xiulet final al Carlos Belmonte.
Sarabia després del xiulet final al Carlos Belmonte. | @FCANDORRA

L’FC Andorra afronta aquesta tarda (19.00 hores) la jornada intersetmanal de LaLiga Hypermotion, i per davant tenen tot un poderós Reial Saragossa. Els tricolor arriben de no jugar un bon partit a Albacete, principalment la primera meitat. «Sabem que va ser un pas enrere en relació amb els anteriors duels i que encara ens falta per millorar alguns aspectes del joc», va assenyalar ahir Eder Sarabia en roda de premsa fent esmena a què si proposen un pla de joc, «és per complir-lo». En aquest sentit, va comentar que avui tenen una «grandíssima» oportunitat per millorar tots aquells detalls que encara han de polir. En primer lloc, va destacar, per «tornar a ser molt competitius», faceta que l’equip tricolor va lluir contra el Reial Oviedo i l’Sporting de Gijón: «L’altre dia vam tenir duels i despistes en accions que costen matxs». En segon lloc perquè «hi ha certes coses que a la jornada nou hem d’anar integrant al joc», ja que «aquí demanem molt certs detalls». Així, va requerir als seus més constància, tot recalcant que la joventut de la plantilla hi pot tenir a veure en aquest aspecte, i enteniment de conceptes independentment de l’estil de joc. Per a l’entrenador, la victòria d’avui no és el més important, sinó observar una millora en «el conjunt que realment vull veure». 

«[Albacete] va ser un pas enrere en relació amb els anteriors duels, i sabem que encara ens falta per millorar alguns aspectes»

El Saragossa va fer el millor inici de curs de la seva història, però ara es troba amb una dinàmica negativa després de sumar només un de nou punts possibles. Tot i això, al Principat són conscients que l’aragonès és un «equipàs». Encadenen dues derrotes per la mínima, i «quan vens amb tres duels sense victòria estàs anímicament tocat», va asserir Sarabia, cosa que permetrà l’FC Andorra «calibrar la seva personalitat i demostrar que podem fer front i superar a qualsevol rival».

Demanat per una valoració dels conjunts de Fran Escribá, el basc va assenyalar que «tenen les coses molt clares», així com que el valencià té molta experiència, fet que li permet saber llegir i preparar «bé els duels». A més, va explicar que «estan més fets per defensar i que solen aprofitar les ocasions que tenen», recordant el matx de la temporada passada al Nacional. Per a fer-los front «haurem d’estar molt desperts en tots els aspectes, estar fins amb l’esfèric i ser sòlids sense ell».

«[Aquesta tarda] haurem d’estar molt desperts en tots els aspectes, estar fins amb l’esfèric i ser sòlids sense ell»

Tres extricolor tornaran a Andorra: Marc Aguado, Germán Valera i Sinan Bakis. El primer porta dos partits sense jugar, sense acabar d’encaixar del tot als esquemes del Saragossa. Per la seva part, Valera ha jugat en tots els matxs, ha fet un gol i és el jugador amb més regats completats per duel dels aragonesos, amb 1,3. Finalment, el turc és dels tres qui més minuts ha disputat. Tot i això, encara no s’ha estrenat com a golejador: «Mesurem els davanters pels gols i la pressió allà és diferent», indicava el tècnic dels andorrans recordant que «tampoc ha tingut ocasions molt clares». Algun aficionat els deu trobar a faltar, però no Sarabia, que confia plenament en els seus homes. El de Bilbao va incidir en el fet que una de les màximes virtuts de l’FC Andorra dels darrers anys és que no han firmat a cap jugador en el mercat d’hivern. Sarabia, doncs, compta amb tots perquè «per a mi són els millors, i vull que siguin ells els que millorin i donin passes endavant».

En darrer lloc, l’entrenador va recordar que no podrà comptar per baixa amb Christos Almpanis, Diego Pampín i Adrià Vilanova.

Estadi / Pel que fa al futur estadi de l’equip tricolor, ja allunyat del Nacional, RTVA va avançar ahir que l’acord per a fer-lo a Borda Mateu es troba molt avançat, amb un termini de concessió de 50 anys prorrogables. Sarabia es va mostrar molt content al respecte: «Sortim guanyant tots, crec que és inevitable i per a totes les parts que això vagi a bon port, i a sobre de manera natural». El tècnic va comentar saber la voluntat del Principat per «ajudar-nos i que aquesta comunió sigui perfecta». Finalment, va esmentar que «per al país, l’educació, la joventut i absolutament tot, l’FC Andorra està sent una entitat molt important». Cal destacar que tot i tancar-se l’acord, els tricolor necessitaran un camp per a l’inici lliguer del pròxim curs com a solució temporal, amb l’estadi de la FAF a Encamp com a principal alternativa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT