PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sense retrets

Eder Sarabia valora positivament la versió i la valentia mostrada per l’FC Andorra contra el Saragossa

Per Joan Jiménez

L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, durant la roda de premsa postpartit contra el Reial Saragossa.
L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, durant la roda de premsa postpartit contra el Reial Saragossa. | LaLiga Hypermotion

La derrota de l’FC Andorra contra el Reial Saragossa el passat dijous deixa diferents sensacions tant al vestuari com a la grada tricolor. Per una part, està el dol d’haver perdut el matx i estar a dos punts del descens. Però el duel va deixar bones sensacions per part del conjunt d’Eder Sarabia, que van fer un esforç titànic durant la segona part arribant a competir de forma molt digna contra un Reial Saragossa instal·lat a la part alta de la taula com un dels equips més en forma d’aquesta lliga i amb una aurèola de gran preferit per l’ascens. L’entrenador tricolor va sortir amb aquestes mateixes sensacions de l’Estadi Nacional fa dos dies, lamentant el fet d’haver perdut en un partit on els tricolor mereixen, com a mínim, l’empat segons l’estrateg, però quedant satisfet amb la versió mostrada pels seus pupils declarant que «aquest partit em confirmarà moltes coses».

L’entrenador tricolor fuig del resultadisme i posa èmfasis en el caràcter mostrat a la segona part

Sarabia va testificar en la roda de premsa posterior al partit que valora en gran mesura diversos factors que busca continuar explotant. El tricolor va declarar que «no em preocupa guanyar o perdre un partit, sinó que l’equip faci el que hagi de fer, que doni la cara i que competeixi i creixi». Amb aquesta perspectiva, el basc va sentenciar al·legant que «avui hem donat una passa molt important, i per això els hi he agraït» als jugadors. La relativa satisfacció de Sarabia va ser notòria a la roda de premsa postpartit, on el mateix entrenador no es va centrar ni en polèmiques arbitrals ni tampoc va afrontar el resultat amb una actitud negativa.

L’estrateg basc va explicar que el conjunt tricolor a la primera meitat, amb l’expulsió de Rubén Bover al minut 19, no es va atrevir a fer gaire iniciatives tractant d’arribar al vestuari amb l’empat a zero, però que a la segona part, els tricolor van tirar de valentia arribant a comprometre al Saragossa aprofitant bé les bandes, obtenint ocasions de gol i, segons la perspectiva de Sarabia, «com a mínim, aquest equip es mereixia haver empatat». Amb la dificultat que suposava jugar amb un home menys, el tècnic va apostar per, tot i esperar un plantejament diferent dels aragonesos, encarregar a Sergio Molina la cobertura del saragossista Bermejo, ‘Migue’ Leal tancant-se més, tenir tres contra dos amb els seus davanters, fer-se forts al migcamp amb sis jugadors, intentant esbrinar en quin moment saltar a pressionar i tractar que Scheidler no es desgastés en excés en defensa i jugar amb el davanter francès de forma ràpida en recuperar pilota. Aquest plantejament es va resoldre en conclusions positives arribant a tenir superioritats i deixant certa satisfacció a l’entrenador tricolor, que declarava que «han interpretat molt bé el que els hi hem demanat, la llastima és que no tinguem la recompensa» de la victòria, la qual lamentava des de la perspectiva dels seus jugadors, ja que per a l’estrateg basc «aquest partit em confirmarà moltes coses i em donarà molta energia».

«[Els jugadors] han interpretat molt bé el que els hi hem demanat, la llàstima és que no tinguem la recompensa»

El tècnic va explicar la progressió que està observant en l’equip des de l’inici de la temporada, al·legant que, durant les primeres jornades, el conjunt tricolor li costava molt fer front a les dificultats, però que «des del partit contra l’Oviedo, crec que ja hem demostrat de sobres que estem preparats per això». Amb aquesta progressió, Sarabia confia a poder anar afegint detalls per a reforçar l’equip, a més d’emparar-se en què queden més de 100 punts per disputar aquesta temporada i hi ha molt marge de temps per a millorar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT