Un Valladolid blindat fa aigua l’oportunitat de sumar als tricolor

L’FC Andorra no té el control en la primera part, fet que el sentencia des dels primers minuts

El davanter de l’FC Andorra, Scheidler, en un moment del partit
El davanter de l’FC Andorra, Scheidler, en un moment del partit | @FCANDORRA

Amb un inici de partit marcat per la pluja, l’FC Andorra va jugar la jornada 12 de la LaLiga Hypermotion contra el Valladolid. La trobada, que va tenir lloc a l’estadi José Zorrilla, va iniciar amb nervis i descontrol del terreny per part dels tricolor, el que va portar als de Sarabia a una derrota amb un marcador final de 2-0.

L’equip andorrà va començar la jornada amb un evident descontrol de la pilota, el que va facilitar el domini del terreny per part del Valladolid, deixant als locals possibles jugades de gol des de principi del partit. El Valladolid, per la seva part, va entrar a jugar molt ben posicionat i ben tancat, fent una pressió constant cap als andorrans sense possibilitat de deixar-los avançar.

Així doncs, el duel començava molt descontrolat, amb faltes i jugades curtes que no facilitaven el joc als visitants. I encara va ser més difícil cap als del Principat a partir del minut set del partit, quan els jugadors de Pezzolano van col·locar el primer gol d’un tir lliure per una falta. La qual cosa va fer que la desmotivació per part dels d’Andorra estigués present, així com el descontrol del joc. L’equip andorrà va intentar capgirar el partit amb jugades curtes, l’estil de joc que més agrada als de Sarabia, de passes curts i buscant un espai a poc a poc.

L’equip del Principat recupera la possessió del terreny a l’inici de la segona meitat del partit

Però, l’afegit de la pluja, va fer que el terreny de joc fes que les passades es descontrolessin més, impossibilitant que els andorrans trobessin una jugada clara en profunditat; a diferència dels locals, que cada vegada que tenien la pilota l’aprofitaven i s’apropaven a l’àrea, fins al punt de marcar un gol amb una assistència amb profunditat que va ser anul·lat per fora de joc al minut 30. Així i tot, no va ser l’última del Valladolid, al minut 41 feien el 2-0 amb un centre des de la banda, traient l’última esperança dels visitants d’arribar a la meitat del partit amb un empat.

Així bé, la segona part del matx va començar amb una notòria voluntat per part de l’Andorra de recuperar la possessió del terreny. L’FC Andorra va mostrar jugades més pausades i d’estratègia, i això va permetre que els tricolor entressin a l’àrea contrària en diverses ocasions, però sense cap definició. La pressió per part de l’equip del Principat cap al Valladolid va ser rotunda a partir del minut 50, però l’equip andorrà va continuar sense posicionar l’anhelat 2-1 al marcador.

Tot i el respir que va donar l’entrada de Calvo al minut 65, el penal xiulat a favor dels tricolors faltant tres minuts per arribar al final del partit, va tornar la il·lusió de marcar l’anhelat gol, però un potent xut del davanter Scheidler, va fer fora la pilota pel travesser superior, esvaint tota possibilitat de gol.