PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’anhelat punt d’inflexió

Tot i la desfeta, Sarabia celebra l’actuació dels seus jugadors, qui considera que van fer un partit «espectacular»

Per Pol Forcada Quevedo

L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, durant el partit contra el Reial Valladolid.
L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, durant el partit contra el Reial Valladolid. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va caure diumenge contra el Reial Valladolid (2-0), sumant la cinquena desfeta fora de l’Estadi Nacional, on els tricolor no recullen punts des de la primera jornada, amb la victòria contra el CD Leganés. Amb 13 punts, l’equip del Principat és el divuitè classificat, una plaça per sobre el descens, però Eder Sarabia es va voler quedar amb el joc dels seus i, de moment, no mirar la taula. Així, a la roda de premsa posterior al duel va indicar que després de la dinàmica positiva dels dos anteriors matxs va dir als seus que independentment del resultat contra els val·lisoletans «havia de ser un partit que recordéssim, i la veritat que ho farem». Pel tècnic, el joc mostrat pels tricolor va ser «espectacular» i va indicar que ha de ser «el nostre punt d’inflexió per a creure’ns-ho, guanyar en confiança i per a tirar cap a dalt».

Els elogis del de Bilbao van protagonitzar la roda de premsa, el qual també va esmentar que «em vaig fer entrenador, entre altres coses, perquè el meu equip jugués com ho ha fet avui». És evident que l’FC Andorra no es va endur cap punt, però «hem guanyat en el que és l’essència del que som», assenyalava Sarabia tot afegint que «fins avui no havíem acabat de trobar-la del tot». En relació amb això, «hem donat aquesta passa important en creure en nosaltres, deixar-nos anar i atrevir-nos, que és el 80% de la nostra essència». 

El tècnic va comentar alguns mèrits individuals, destacant Dani Martín, Iván Gil i Álex Pastor, entre altres, però va preferir fer-ho de forma conjunta com a equip, explicant que molts van donar una passa endavant, fins al punt que «fins avui no havíem estat capaços de desenvolupar un duel com aquest». Així, va considerar que aquest darrer ha estat el millor matx dels tricolor del que porten de temporada «sense cap mena de dubte». Amb tot, va manifestar que «feia temps que no érem tant el conjunt que vull que siguem», i que tot i perdre, «hem guanyat moltes coses». 

El conjunt tricolor encadena cinc derrotes seguides fora de casa, on només ha sumat en la primera jornada

Respecte a la posició a la lliga i els dubtes que la derrota ha propiciat a l’afició, Sarabia va declarar que el futbol sol ser molt resultadista «i quan perds és tot un desastre. Nosaltres tenim el deure de mirar més enllà». De totes maneres, té molt clar que com més vegades juguin «com volem, que és el que han fet, a mitjà termini estarem molt a prop de vèncer». «Ja no tenim excusa per no seguir aquesta línia», va finalitzar.

L’oportunitat de demostrar que aquesta cohesió d’equip i la millora en el joc que vol l’entrenador ha calat els jugadors arriba aquest dissabte a les 18.30 hores, quan l’FC Andorra rebrà el Llevant UE. Els valencians seran un rival complicat, tercers classificats i amb la quarta millor dinàmica de tota la competició en els darrers cinc partits, amb dos triomfs i tres empats.

Pezzolano / Per la seva part, el tècnic del Reial Valladolid, Paulo César Pezzolano, va manifestar que tot i que l’estil de l’equip andorrà «és molt bonic, vistós i espectacular», sumat a la dificultat de «treure’ls l’esfèric» i el «partidàs» que van fer, «hem merescut guanyar». A més, l’uruguaià va considerar que el seu conjunt podia haver assolit una diferència més voluminosa, ja que les «oportunitats van ser per a nosaltres». En darrer lloc, va comentar que l’FC Andorra és l’equip que en la gran majoria de duels que juga té més possessió, però que li costa ser vertical, fet que si afegeixes al joc de domini de pilota, «seria el futbol perfecte».

L’FC Andorra B no aixeca cap i recull una derrota a casa contra el Ponts

El filial de l’FC Andorra no aixeca cap i, tot i fer un partit prou bo, va sumar una nova derrota davant del Ponts, un dels equips capdavanters de la categoria. Als tricolor se’ls va posar el partit costa amunt per culpa del gol visitant només començar, però van tenir opcions d’empatar fins que, a falta d’un quart d’hora pel final, els visitants van sentenciar gràcies a un golàs de falta directa. Tot i el mal inici de campionat, l’FC Andorra B va sortir disposat a posar les coses difícils al seu rival i a fer un partit molt seriós, però quan encara cap dels dos equips s’havia assentat sobre el terreny de joc va arribar el primer gol del partit després d’una gran internada d’Ibrahim per la banda esquerra. Amb aquest panorama, els tricolors van entomar prou bé el cop i van continuar amb les idees clares, amb alguna internada de Tiago i Miki del Castillo sense acabar de trobar la rematada final. Per la seva banda, els de la Noguera ho provaven amb atacs ràpids i algun xut llunyà que va aturar el debutant Alejandro Carranza sense problema. 

Al segon temps, només començar, Fran va tenir un u contra u claríssim que va salvar el porter amb una gran aturada i, poc després, del Castillo es va tornar a trobar amb una brillant intervenció del sentinella visitant. Amb aquests bons ànims va sortir l’FC Andorra al segon temps i l’equip ho va intentar fins que al minut 74 va arribar la sentència visitant. En un llançament de falta espectacular de Nabil, el Ponts va sentenciar. Després del 0-2, el partit ja no va tenir gaire història, tot i que el filial  del Principat ho va continuar intentant. Però l’oportunitat més clara va tornar a ser del Ponts, que hauria pogut fer la ferida encara més gran: en aquesta ocasió, Carranza va volar per evitar que un nou tir de falta directa es colés a la seva porteria.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT