Cop de geni de l'FC Andorra contra el Levante

Els d'Eder Sarabia han doblegat al Levante, que venia amb una gran carta de presentació com a visitant

Álex Calvo condueix una pilota fent una jugada d'extrem.
Álex Calvo condueix una pilota fent una jugada d'extrem. | FCA

Triomf de prestigi el que ha aconseguit aquesta tarda l'FC Andorra a l'Estadi Nacional. Els d'Eder Sarabia han doblegat al Levante, que venia amb una gran carta de presentació com a visitant i que, en cas de guanyar, podia mirar de fit a la zona de l'ascens directe. El 2-0 final reflecteix la superioritat que els tricolors han exhibit sobre el verd, oferint la que, sens dubte ha estat la seva millor versió del que va de temporada.

Els tricolor han tingut el primer contratemps de la tarda abans d'arribar al descans. Martí Vilà ha demanat el canvi en notar una punxada en la part posterior de la cuixa esquerra. En el seu lloc ha entrat Pampín. El Levante ha aprofitat aquests minuts de desconcert i Boudini ha estat a prop del gol en fins a dues ocasions. Els de Sarabia, però, agafats al bon rendiment que han ofert Pastor i González han pogut truncar qualsevol de les envestides llevantinistes. Amb les taules inicials s'ha arribat al descans.

L'FC Andorra ha obert el marcador als 61 de joc. Álex Calvo ha arrencat des del flanc esquerre i ha cedit la pilota a la frontal per Iván Gil. El 10 ha deixat anar una de les seves habituals fuetades que ha obligat a intervenir a Andrés Fernández. El porter ha pogut rebutjar la pilota però ha quedat molt curta, morta, a la frontal de l'àrea. Més llest que ningú, Aurelien Sheidler ha posat el cap per marcar a plaer i fer pujar el primer gol de la tarda al Nacional, 1-0. Injecció de confiança per al francès i per a l'equip a falta de mitja hora pel final.

Quan els visitants s'estiraven, fruit del cansament acumulat dels locals, Sarabia ha optat per fer un triple canvi i oxigenar la zona de tres quarts. Nieto i Benito davant, i Martín al centre del camp, han entrat per Calvo, Sheidler i Bover. En la primera acció després dels canvis, Álex Pastor ha estat a punt de trobar el 2-0 amb una rematada de cap que s'ha perdut fora per poc. Era més a prop el segon dels tricolor que no pas l'empat del Levante.

Però avui l'Andorra estava de dolç i ha estat un d'aquells partits que serveix per recuperar la moral i que jugadors que no estaven tenint la millor de les temporades tinguessin un baló d'oxigen. Aquest ha estat el cas d'Iker Benito, que havia entrat en el darrer quart d'hora de partit i ha signat el 2-0 en el sisè minut de l'afegit de la segona part. Victòria balsàmica i de prestigi per als d'Eder Sarabia contra un rival, el Llevant, que venia de ser el millor visitant de la categoria, segons informa l'ANA Esports.