PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sarabia: «Ningú ha nascut jugant al Camp Nou o al Santiago Bernabeu»

L'FC Andorra visita a un humil Atlètic Astorga pel debut a la Copa del Rei amb "un 11 de garanties"

Per Joan Jiménez

Jugadors de l’FC Andorra ahir, abans de marxar en direcció a Astorga.
Jugadors de l’FC Andorra ahir, abans de marxar en direcció a Astorga. | FC ANDORRA

Previament a viatjar a Astorga pel debut coper, Sarabia va comparèixer en roda de premsa, en la qual va al·legar que «no ens posarem a posar cap mena d’excuses», pel fet que l’FC Andorra jugarà a un camp molt més humil dels que sol visitar per LaLiga Hypermotion, ja que «ningú ha nascut jugant al Camp Nou o al Santiago Bernabeu» i que els seus pupils hauran de desplegar un bon joc sense importar les circumstàncies per passar de ronda. El tècnic basc va mostrar el seu encant per aquest tipus de format de competició actual, en què equips de categories més altes visiten a conjunts de divisions més humils en eliminatòries de partit únic, tot i advertir que la Federació Espanyola ha d’encarregar-se que tots els camps on es disputin aquests partits estiguin en unes condicions mínimament òptimes per a garantir la reducció dels riscos de lesions desafortunades causades pels humils terrenys de joc.

A Astorga amb un arsenal professional/Així mateix, l’entrenador tricolor va afirmar que presentarà «un 11 de garanties» contra l’Atlètic Astorga «que podria jugar a LaLiga perfectament». El basc va afirmar que la porteria tindrà un nom i un cognom pel debut de copa: Nico Ratti. L’argentí tornarà a defensar l’arc tricolor després d’estar diverses jornades a la banqueta amb l’excepció de la titularitat a Elx, en la qual va substituir en última instància a Dani Martín, després que l’asturià notés unes petites molèsties i es decidís canviar l’alineació per evitar mals majors.

Així mateix, Sarabia també va confirmar que Xiaoke He tornarà a disputar un altre partit amb la samarreta tricolor després de debutar amb el conjunt del Principat contra l’Hospitalet en el darrer matx de la Copa Catalunya, en el qual ja va mostrar bones sensacions.

Qui no estarà a la gespa d’Astorga serà Marc Bombardó. El jove central seguirà la dinàmica del juvenil de l’FC Andorra i no viatjarà amb l’equip, tal com va informar Sarabia. L’estrateg va explicar que «tenim molts centrals i crec que Diego Alende, Anderson Arroyo, José Marsà, Adrià Vilanova... venen jugant bé últimament i també s’ho mereixen. Per això, ‘Bomba’ no viatjarà».

L’elevat preu d’un lloc a l’11/ Preguntat per l’elevada competitivitat que regna en l’alineació tricolor i la possibilitat que arribi a frustrar diversos futbolistes amb menys oportunitats, l’entrenador va afirmar que «no tenir un filial tan proper a nosaltres (respecte al nivell) provoca, normalment, tenir plantilles més llargues», incrementant molt la competència dins l’equip i reduint el nombre de minuts dels quals pot arribar a gaudir un jugador. Així mateix, l’FC Andorra ha tingut bastant sort amb les lesions, aspecte que accentua el fet que «hi ha jugadors que veus que estan preparats o que en altres circumstàncies podrien tenir altres oportunitats, però que ara mateix no les estiguin tenint», va testificar Sarabia.

El tècnic va posar d’exemple al mateix Bombardó, el qual «és un noi encara molt jove, que és veritat que porta amb nosaltres fa temps, però segurament en altres circumstàncies li hagués donat més opcions amb nosaltres», afegint a més que, «no m’he atrevit del tot» a fer-lo jugar més, tot i que «li he transmès que en un futur de curt o mitjà termini ha de ser un jugador important per a nosaltres».

Sarabia també va exposar el cas de Pablo Moreno, qui es va adreçar al tècnic abans-d’ahir, explicant-li que se sent preparat, entenent millor les coses que el cos tècnic li demana en el joc, i amb moltes ganes per jugar més. Tot i això, el seu entrenador li va explicar que «al final ha d’esperar la seva oportunitat i estar preparat, ja que en posicions on pot jugar, com a extrem esquerre, ara mateix Ivan Gil està rendint a un nivell molt alt. Aleshores, és al futbol que a vegades es queden més jugadors sense jugar que els que sí que juguen; és difícil gestionar això i nosaltres li vam explicar i intentem fer-li veure això». A més, el tècnic va afegir que «m’agrada molt que els propis jugadors em preguntin i vulguin saber com poden entrar a l’equip». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT