PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’assignatura pendent

Sumar punts fora de casa es continua resistint, però Sarabia marxa satisfet de Ferrol després d’un matx «acceptable»

Per Pol Forcada Quevedo

Julen Lobete en una acció contra David Castro i ‘Moi’ Delgado durant el duel.
Julen Lobete en una acció contra David Castro i ‘Moi’ Delgado durant el duel. | @FCANDORRA

La setmana negra de l’FC Andorra es va tancar diumenge amb una derrota contra el Racing de Ferrol (1-0) després de l’eliminació de la Copa del Rei i, de nou, sense sumar fora de casa, l’assignatura pendent que des de la primera jornada de LaLiga Hypermotion continua suspenent, almenys si parlem de resultats. Tot i la desfeta, la valoració d’Eder Sarabia del matx és positiva: «És bastant bo», va declarar en la roda de premsa posterior abans d’afegir que «és un duel acceptable i digne per ser fora de casa contra un rival que estava en un bon moment». 

El tècnic va esmentar que a la primera part els va costar endollar-se en alguns detalls i va reconèixer que en el gol gallec «se’ns han ajuntat moltes coses mal fetes», com va posar d’exemple la mala orientació de la pressió o un mal control de l’última línia. Per al basc, als segons 45 minuts el nivell va millorar fins al punt d’arribar al possible empat, «però al futbol les accions determinants ho són molt i avui no hem estat precisos». Això sí, els darrers 10 minuts de joc, va assenyalar, «els hem gestionat molt malament».

Sarabia no es va deixar de mencionar l’ocasió d’Aurélien Scheidler en la primera meitat, que d’haver-se convertit en gol «el duel hagués estat un altre». En aquest sentit, va lamentar que es tractés d’una acció determinant «molt fàcil, en què s’ha de fer alguna cosa més». L’aspecte golejador és, doncs, una altra assignatura pendent. Tot i això, el de Bilbao va accentuar que «no hi ha cap jugador en aquesta categoria que te n’asseguri», i que en el cas dels tricolor «necessitaríem 50 o 60 milions d’euros per tenir un jugador amb gol».

Eder Sarabia, entrenador de l'FC Andorra: «Necessitaríem 50 o 60 milions d'euros per tenir un jugador amb gol [...] en aquesta categoria no n’hi ha cap que te n’asseguri»

En darrer lloc, i pel que fa als homes de Cristóbal Parralo, Sarabia va destacar la seva faceta defensiva: «Han estat molt sòlids i [han jugat] amb molt rigor». Continuant amb la dinàmica d’extreure només el positiu dels partits, l’entrenador tricolor va finalitzar incidint en el fet que «estem molt a prop de ser el conjunt que volem ser, i hem de continuar posant el focus en les accions determinants a les àrees i a les ofensives».

Ara els andorrans dormen setzens a la taula amb 16 punts, tres més que les posicions de descens, i aquest diumenge a les 16.15 hores reben el CD Eldense, recentment ascendit que amb 19 punts i una bona dinàmica de resultats –ha sumat nou punts dels darrers 15 possibles– és dotzè classificat a la competició.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT