PUBLICITAT

Les comunals reben el vot judicial entre els dies 4 i 16

397 ciutadans han sol·licitat el vot per correu per a aquests comicis

Per Alex Montero

Imatge d’arxiu d’un resident dipositant el seu vot al consolat, durant les eleccions comunals del 2019.
Imatge d’arxiu d’un resident dipositant el seu vot al consolat, durant les eleccions comunals del 2019. | ANA / M. P.

En una nova sessió del Consell de Ministres celebrada avui, l’organisme governamental ha aportat noves dades sobre l’emissió del vot judicial per a les eleccions comunals del pròxim 17 de desembre. Uns comicis que donaran el tret de sortida el diumenge 3 de desembre amb la campanya electoral, la qual finalitzarà el divendres 15 a la mitjanit.  A partir del dilluns vinent dia 4 i fins al dia 16 es podrà exercir el vot per dipòsit judicial a la Batllia els dies feiners entre les 09.00 i les 16.00 hores, mentre que els dissabtes, per contra, l’horari serà entre les 09.00 i les 13.00 hores.

A més, segons ha informat el portaveu del Govern i ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, enguany s’han rebut «397 peticions vàlides d’andorrans que volen exercir el seu dret a votar a través del vot per correu, el qual s’obre a qualsevol persona que es trobi fora del país el dia de les eleccions». El termini per a la sol·licitud del vot per correu va finalitzar el passat 24 de novembre, tenint tots aquells sol·licitants fins al 12 de desembre per enviar la seva elecció.

Tanmateix, Casal ha volgut ressaltar que les persones amb discapacitat o malaltia greu «poden utilitzar la delegació de vot o sol·licitar el vot judicial davant el batlle al seu domicili o centre assistencial». En aquesta línia, és destacable mencionar també que les persones amb discapacitat amb greus problemes de mobilitat poden sol·licitar a Tràmits del Govern tant assistència com transport per anar a exercir el dret de vot al seu col·legi electoral. 

Tots aquells ciutadans que vulguin ampliar la informació ho poden fer a través de la pàgina web eleccions.ad, a través de la qual es podrà seguir el dia de les eleccions la participació horària i el seguiment de l’escrutini a les diferents parròquies.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT