PUBLICITAT

Canillo

La sostenibilitat ambiental i la gent gran, eixos que vol potenciar DA

‘Fem parròquia’ és l’eslògan del partit polític per a totes les candidatures

Per Sònia Lecha

Els candidats de la llista de Demòcrates + Independents, Marc Casal i Jordi Alcobé.
Els candidats de la llista de Demòcrates + Independents, Marc Casal i Jordi Alcobé. | S.L.

El candidat a cònsol major, Jordi Alcobé i el candidat a cònsol menor, Marc Casal de la llista de Demòcrates + Independents de la parròquia de Canillo van presentar ahir els projectes que volen impulsar a la parròquia els pròxims quatre anys. Tal com va destacar Alcobé, giren al voltant del territori i la sostenibilitat mediambiental, de la gent gran, de l’embelliment dels pobles i del sector agrícola i ramader. 

Pel que fa al vincle amb el territori i la sostenibilitat, Casal va explicar el projecte d’una planta de biomassa «per tal d’abastir energia verda a tots els edificis públics: l’edifici Perecaus, l’actual i l’antiga Casa Comuna, el nou Centre de Salut i l’Oficina de Turisme; en una segona fase, inclouríem edificis privats». L’actual cònsol menor i número 2 va recordar que la parròquia inverteix 150.000 euros anuals en la neteja de boscos i els recursos que se n’extreuen serien utilitzats en una nova planta d’assecatge i estellatge a Incles. 

«Un centre residencial per a persones grans, perquè aquelles que ja no poden viure a casa puguin quedar-se a Canillo fins al final de la seva vida, i no hagin de marxar», va comentar Alcobé fent referència al quart projecte presentat i relacionat amb la gent gran. Aquest edifici també es preveu que centralitzi tots els serveis comunals i assistencials per a les persones grans. 

Finalment, durant l’acte de presentació es va donar a conèixer l’eslògan de la campanya ‘Fem parròquia’ que serà comú a totes les candidatures de Demòcrates. «Hem de fer parròquia perquè sigui amable, acollidora, i que tant residents com turistes s’hi sentin a gust», va defensar el candidat a cònsol major.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT