PUBLICITAT

Encamp

Avancem crearà un departament d’habitatge

La finalitat serà poder assesorar els propietaris i els llogaters

Per Sònia Lecha

Eduardo Garcia, Marta Pujol, Eduarda Azevedo i Mustafa Ben Moussa a l'acte d'ahir d'Avancem.
Eduardo Garcia, Marta Pujol, Eduarda Azevedo i Mustafa Ben Moussa a l'acte d'ahir d'Avancem. | S.L.

«L’habitatge sabem que és la preocupació número u de la població», va comentar la candidata a cònsol major d’Avancem (PS+Independents), Marta Pujol. Respecte a això, el seu partit preveu tenir una conselleria o departament nou dedicat exclusivament a l’habitatge, que faci polítiques per afavorir la regulació de preus. El reglament «potser a partir de l’índex de preus de referència que s’haurà de crear aviat, perquè a les esmenes que s’han fet a la nova llei d’habitatge es preveu la regulació en aquest nou pla integral d’habitatge», va detallar Pujol. No és l’única regulació, perquè també es pot fer amb el registre de la propietat públic i transparent que tindrem a partir d’ara i «que és una mesura que portem reclamant des de fa molts anys», va concretar la candidata a cònsol major. 

Des d’Avancem, el que volen fer a través d’aquest departament és informar els propietaris i llogaters i assessorar-los, si cal, dels canvis legislatius o dels dubtes que tinguin. «Fer aquestes polítiques per incidir en la regulació dels preus», va detallar Pujol.

La candidata a cònsol major d’Avancem va subratllar que, en matèria d’habitatge, l’actual Comú només ha engegat la cessió al 0% per construir habitatge de lloguer, mentre que les noves promocions que s’estan fent són de venda i «no precisament a preu assequible», va remarcar Pujol. 

La candidatura de PS+Independents aposta per un model de regulació de preus, amb estudis de viabilitat sobre les construccions d’habitatges a preu assequible i els terrenys on es duen a terme. En aquest sentit, la candidata d’Avancem va destacar que «tot allò que sigui col·laborar pot sumar», però que el model de cedir terrenys comunals per a construir obres privades «no funciona com hauria de funcionar» i que des de la llista socialdemòcrata s’aposta per a una col·laboració publicoprivada a la inversa, en què es potenciï la disposició de terrenys privats per fer pisos a preu assequible.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT