PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fins a 207 persones han adquirit la nacionalitat andorrana durant el tercer trimestre de l'any

Segons Estadística, 101 van ser concedides amb plenitud de drets

Per El Periòdic

Un passaport andorrà.
Un passaport andorrà.

Durant el tercer trimestre de l’any es va atorgar la nacionalitat andorrana a 207 persones. Segons dades del Departament d'Estadística, sobre el total, 101 van ser concedides amb plenitud de drets i 106 van ser resoltes amb el reconeixement del dret d’adquisició de la nacionalitat a títol provisional.

D'una banda, entre les persones a qui se’ls va atorgar la nacionalitat amb plenitud de drets, 68 la van adquirir per origen, 32 per adquisició i una per altres motius. Aquests darrers casos van haver de renunciar a la seva nacionalitat anterior. D’altra banda, 106 van ser resoltes amb el reconeixement del dret d’adquisició de la nacionalitat a títol provisional en espera que la persona interessada, en el termini legalment establert, acredités la pèrdua de la o les nacionalitats d’origen.

Endemés, seguint la normativa europea en matèria d’estadístiques de migració i protecció internacional, l’estadística d’adquisicions de nacionalitat de residents només considera els processos que impliquen un canvi de nacionalitat i que es refereixen a persones residents. Així, durant el tercer trimestre del 2023, de les 32 adquisicions de nacionalitat, el 56,3% s’obtenen per l’opció de residència, el 37,5% per matrimoni i el 6,3% restant s’obtenen per altres motius. Així mateix, el 55,6% de les adquisicions per residència corresponen a dones i el 44,4% restant a homes, i es caracteritzen per ser majoritàriament de persones que han nascut a Espanya i que han renunciat a la nacionalitat espanyola (50,0%). Pel que fa a les adquisicions de la nacionalitat per matrimoni, al tercer trimestre del 2023 van adquirir la nacionalitat andorrana més dones (66,7%) que homes (33,3%).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT