PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les matriculacions cauen un 16,3% al desembre

Només van tenir una variació positiva el grup de camions i camionetes

Per El Periòdic

Un vehicle sense matricular.
Un vehicle sense matricular. | Arxiu ANA

Les matriculacions de vehicles durant el mes de desembre s’han situat en 288, una xifra que suposa una disminució del 16,3% respecte a l’any anterior. Segons el Departament d’Estadística, durant el mes passat només van tenir una variació percentual positiva el grup de camions i camionetes, amb un 20,6%. Per contra, els grups que van presentar variacions negatives van ser el d’altres (75%), el de motocicletes i ciclomotors (36,7%) i el de turismes (10,3%).

D’altra banda, les matriculacions de vehicles durant tot el 2023 han estat 4.041, un 12,6% menys en comparació amb l’any anterior, en què es van matricular 4.626 vehicles. En aquest sentit, el grup de camions i camionetes mostra una variació positiva de 42 unitats (11,4%), mentre que la resta de categories mostren variacions negatives: la de turismes cau en 470 unitats, la de motocicletes i ciclomotors en 89 i la categoria d’altres baixa en 68 unitats.

Per tipus d’energia, les matriculacions dels vehicles de gasolina han caigut un 32,3% al desembre i els híbrids de gasoil no endollables un 41,7%. Pel que fa als vehicles elèctrics 100%, se n’han matriculat 12, la mateixa quantitat que el mateix mes de l’any anterior. Quant als vehicles hídrids, en termes globals se n’han matriculat 59, 12 més que l’any anterior.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT