PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El nombre de persones inscrites al SOA baixa fins a les 292

Representa un 21,1% menys que ara fa un any

Per El Periòdic

Les dependències del Servei d'Immigració.
Les dependències del Servei d'Immigració. | Arxiu ANA

El nombre global de persones en recerca de feina a finals del mes de desembre es va situar en les 292, una xifra que representa una variació negativa del 4,9% respecte del mes anterior, quan hi havia 307 persones inscrites, i un 21,1% menys que el desembre del 2022 (370 persones). Així mateix, tal com va publicar ahir el Departament d'Estadística, el nombre de demandants en millora de feina a finals de desembre es va situar en les 246 persones (253 el mes anterior), fet que representa una variació mensual negativa del 2,8% i una variació també negativa del 22,6% si es comparen les dades amb el desembre de l'any anterior (318 persones).

D'altra banda, el nombre de demandants de serveis a finals de desembre va ser de 74 persones. D'aquestes, una era demandant en situació de baixa mèdica superior a sis mesos i 73 eren són demandants de serveis en situació d'ocupació. La variació respecte del mes anterior era un 9,9% negativa en el cas dels demandants de serveis en situació d'ocupació, mentre que pels demandants en situació de baixa mèdica era de -1 demandant.

Paral·lelament, Estadística va assenyalar que el nombre total de llocs de treball oferts a finals de mes va ser de 2.750 (2.836 el mes anterior) el que equival a una variació mensual negativa del 3% i a una variació positiva del 36,5% respecte del desembre del 2022 (2.015 ofertes de treball).

A banda, cal destacar que el nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària decretada pel Govern va ser de 18, fet que suposa una variació nul·la respecte del mes anterior (18 persones) i un 5,9% més respecte del desembre de l'any passat (17 persones).

Tanmateix, durant el desembre es van fer 11 contractacions mitjançant el Servei d'Ocupació i no hi va haver cap mitjançant els programes de treball temporal. Del total de persones inscrites al SOA, n'hi ha 50 que han trobat feina pels seus propis mitjans.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT