PUBLICITAT

Escollida la nova façana innovadora del Centre Cultural i de Congressos lauredià

Aquesta passarà a ser de pell orgànica i lames corbes d'alumini per generar sensació de moviment

Per El Periòdic

La proposta guanyadora per a la nova façana del Centre Cultural i de Congressos lauredià.
La proposta guanyadora per a la nova façana del Centre Cultural i de Congressos lauredià.

La nova façana del Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria ja és una realitat. La votació ha conclòs amb "una diferència bastant àmplia de la proposta guanyadora respecte a la descartada" ha declarat el cònsol major, Cerni Cairat. 

Sobre la taula només hi havia dues propostes: una de caràcter més tradicional i la guanyadora, amb un concepte més innovador, de pell orgànica i lames corbes d’alumini, les quals canvien de secció per generar moviment. Entre els aspectes més valorats pels membres del jurat, destaca que la nova façana quedi integrada en l’entorn de la plaça i de la muntanya de Rocafort i que, a més, es mantingui la fulla de llorer, símbol del Centre Cultural i de Congressos, en el mateix lloc i amb la mateixa mida: "Volem conservar el símbol representatiu de la parròquia" ha declarat Cairat. A banda, s'ha explicat que es renovarà fins a la Universitat d'Andorra.

Darrere del projecte està l'arquitecta Mònica Dalmau, qui ha explicat que s'ha treballat en una façana corba, la qual jugarà amb el moviment en funció de la perspectiva i "segons des de l'angle on es visualitzi, serà un disseny o un altre". L'acer i la fusta van ser els materials inicials que es van descartar per l'alt cost de manteniment que suposava, motiu pel qual finalment es treballarà amb alumini.

Previ a la votació final, els membres del jurat han visitat les obres del Centre cultural per veure, in situ, com es va originar el foc i les conseqüències que va tenir. Se’ls ha explicat l’estat dels treballs, com quedaran espais tan emblemàtics com el vestíbul, la biblioteca o els auditoris, així com les millores que s’hi efectuaran aprofitant les obres. En aquest sentit, la metodologia de jurat té com a objectiu difondre la representació laurediana: "Comencem a treballar amb una nova cultura democràtica, que sempre hem reclamat que puguem triar sobre qüestions concretes i en aquest cas, el poble ho ha fet".

Pel que fa a la reobertura del centre, s'ha revelat que no serà fins a finals d'enguany o principis del 2025. "Tot i que amb la corporació comunal anterior es parlava de festa major d'aquest any, és una data inassumible per la magnitud de la infraestructura", ha conclòs el cònsol major.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT