PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Íria Medina, guardonada amb el 27è Premi Internacional Matteo Baumgarten

Confirma el bon funcionament de la combinació entre l'esquí i l'estudi que duu a terme la FAE amb el Govern a través de l'EBBE

Per El Periòdic

Íria Medina amb el guardó de la FIS.
Íria Medina amb el guardó de la FIS. | FAE

L'esquiadora Íria Medina ha estat guardonada amb el 27è Premi Internacional Matteo Baumgarten, que compta amb el suport de la Federació Internacional d'Esquí (FIS). Aquest, suposa una prova més de la confirmació del bon funcionament de la combinació entre l'esquí i l'estudi que duu a terme la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) amb el Govern, a través del programa Esquí Estudi Batxillerat Esportiu (EEBE). L'any passat el premi va ser per a Martina Vozza, esquiadora alpina amb discapacitat visual, i entra la llista de premiats es troben noms il·lustres com Tanja Poutiainen (Finlàndia), Tina Maze (Eslovènia), Bernadette Schild (Àustria) i Marco Odermatt (Suïssa).

La prestigiosa cerimònia de premis, que habitualment se celebra a Bormio (Itàlia), va tenir lloc el passat 7 d'abril amb la presència de Medina, que va recollir el seu guardó. "Estic molt contenta, la veritat que no m'ho esperava", va manifestar. En aquest sentit, va posar en relleu la motivació a continuar amb el treball que suposen aquest tipus de premis, ja que "et demostren que a poc a poc l'esforç que hi estàs posant, tant a l'esquí com als estudis, té una recompensa, així que ara a continuar treballant".

Així doncs, la tricolor ha rebut aquest reconeixement per la seva feina esportiva i també acadèmica, amb bons resultats en els dos sentits. I és que aquests guardons reconeixen específicament als atletes joves que demostren una gran dedicació tant en la seva formació acadèmica com esportiva. Actualment, Medina està cursant la carrera de fisioteràpia a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), a més d'estar obtenint molt bons resultats en la seva trajectòria esportiva.

La família Baumgarten, Giacomo i Paola, va instaurar aquest premi en honor al seu fill Matteo, un prometedor esquiador que, malauradament, va morir de manera tràgica. En aquest sentit, els Baumgarten creuen que s'ha de donar prioritat als estudis en els esportistes joves, i amb aquests guardons que reben el suport de la FIS, mantenen viva la memòria del seu fill.

Primers tests per l'EEBE / La FAE, juntament amb els clubs, ha organitzat aquest dimecres les proves físiques de nivell pels esquiadors i esquiadores de categories U14 i U16. El passat dijous ja es van dur a terme les proves de nivell tècnic a pistes per continuar amb l'avaluació contínua dels candidats que aspiren a competir amb els grups EEBE U16 i EEBE U19. Aquestes proves es complementen a les que s'han dut a terme a l'Estadi Comunal d'Andorra la Vella i el Centre de Tecnificació d'Ordino (CTEO).

"Es tracta de fer una valoració o tests físics que fem", ha explicat el preparador físic de la federació, Damià Costa. Amb dues valoracions per any, es pretén registrar l'estat de forma dels esportistes, però sobretot "ara la que fem a l'abril serveix també per fer el procés de selecció per formar part dels grups EEBE U19 i U16", ha conclòs.

Els tests es fan des de la FAE amb l'objectiu de poder tenir un seguiment dels corredors al llarg de tota l'etapa infantil i veure així la seva evolució tècnica i física. Per a aquesta selecció d'esportistes, es computen els resultats de la Copa Popeyes en un 50%, un 25% les proves de nivell tècnic, i un últim 25% les proves físiques.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT