PUBLICITAT

El Govern aixeca el precinte perquè els implicats busquin proves

  • L'Executiu autoritza l'inici dels treballs d'assegurament de l'obra afectada al maig
  • Els "presumptes responsables" del primer accident tenen fins al setembre per al.legar
PEPA GALLEGO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vista del desnivell accidentat del vial de sortida de la boca oest del túnel dels Dos Valires. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Dos passos més en la investigació dels accidents de la boca oest del túnel dels Dos Valires són els que va fer públics ahir el cap de Govern, Jaume Bartumeu. Es tracta de l'aixecament parcial del precinte judicial que afecta la zona de l'obra que al novembre es va afectar i en la qual van morir cinc operaris, perquè els "presumptes responsables del sinistre" puguin accedir per buscar proves per presentar les seves al.legacions, segons va comunicar la batlle instructora del cas a l'Executiu. La segona de les mesures és l'autorització perquè els treballs d'assegurar la zona afectada el maig passat comencin i puguin finalitzar en un termini no superior a 15 dies.

Tot indica que serà a partir de setembre quan es podrà tenir algun tipus de resultat i avançar en la investigació dels dos accidents del túnel. Les parts implicades ja hauran presentat les seves al.legacions, en el primer accident, i es tindran també els informes dels pèrits judicials que determinaran les causes i en els quals es podrà veure si hi ha relació entre els dos incidents.

Set mesos després del catastròfic accident del túnel dels Dos Valires en què van morir cinc operaris, a final del maig passat un aute va aixecar la prohibició de l'entrada a la zona perquè els implicats, en aquest cas l'UTE adjudicatària d'aquesta obra, Dragados, Armengol i Dragasa, i la direcció facultativa, puguin accedir-hi per tal de tenir tot el que faci falta per presentar les seves al.legacions.

OBRES URGENTS
Les obres urgents d'estabilització de l'ancoratge dels carros d'avançament malmesos en el vial de la sortida del túnel que es va veure enfonsat el maig passat s'iniciaran en breu i es té previst que acabin en poc més de 15 dies. Aleshores es tornarà a tancar la zona fins a nova ordre, ja que la continuació de la construcció no serà efectiva fins que no hi hagi resolucions judicials que en determinin les causes. Les obres urgents han hagut d'esperar els informes corresponents de l'UTE constructora de les obres en què es detalla els treballs que cal realitzar i la validació posterior de la direcció facultativa. L'informe tècnic de l'UTE adjudicatària explica quins són els treballs que s'han de realitzar primer per a l'estabilització de l'ancoratges dels carros d'avançament i després per a l'assegurament del tauler a la torre davantera.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT