PUBLICITAT

Hores per començar a voltar

  • L'Andorra Ultra Trail comença aquesta mitjanit a Ordino amb 580 inscrits L'organització preveu que acabaran entre el 40% i el 50% dels corredors La previsió meteorològica diu que de pluja sí, però poca i tard
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Esforç La prioritat és la superació de les pujades, de les baixades i del mateix límit personal. Foto: VALLNORD

Un any més, l'Andorra Ultra Trail al davant. La bogeria immensa i la il.lusió en la mirada. Els mals de panxa abans de la sortida d'aquesta mitjanit (00.00, des d'Ordino), les meticuloses planificacions, el calçat, les polaines. ¿Polaines? Sí: neu als cims. 112 km de natura andorrana per als valents de l'Ultra Trail, 36 per als no menys intrèpids del Trail, i 10 per als innovadors del SolidariTrail. Tot, entre avui, demà i demà passat. ¿Esport d'alta volada? Aquí el tenen. La volta al país. Només resten hores perquè comenci. Per fer la volta. Seran 580 atletes a l'Ultra (la previsió és que acabi no més del 50%), 259 al Trail i 54 al SolidariTrail, amb cinc discapacitats. ¿Tots preparats?

Han estat mesos d'entrenaments, molts han dedicat grans esforços, fins i tot amb dietes, amb la família mirant com ella o ell surt de casa amb un somriure per entrenar i arriba hores més tard feta o fet caldo. Assimilació, descans, mentalització. Dedicació absoluta. En aquesta cursa de llarga distància --fins i tot es queda curt l'adjectiu--, tot és grandiloqüent: 9.700 metres de desnivell positiu i negatiu, una pendent màxima del 30% (882m de desnivell en 3 km) des del Pla de l'Estany fins al Pic del Comapedrosa, una altitud mitjana de 2.065 m. ¿Però de què estem parlant? ¿De bojos? ¿De superherois? Potser. Simplement, elegits.

El recorregut de l'Ultra

Si continuen llegint, es cansaran. Els 112 km repartits en una primera pujada al Pic del Clot del Cavall, baixada i de nou pujada al Comapedrosa, de nou baixada per ascendir la Portella Sanfons, després el Port Negre i el Bony de la Pica, per fer el trepidant descens al pont de la Margineda (900 m d'altitud), punt quilomètric 44, amb menjar, beguda i de tot per recuperar el que es pugui. Des d'aquí, muntada bestial als més de 2.400m del Coll del Bou Mort, la Collada Maiana i després a la de Pessons, per superar el Pas de les Vaques, Cabana Sorda i els Meners, i baixar Ordino. Seria perfecte que fos tot tan fàcil com llegir-ho aquí. Només una dada per fer-se una idea: en total, 10 punts d'avituallament.

Els 36 km del Trail

Després de parlar de l'Ultra, sembla una broma el Trail (dissabte, 09.00h). Però no ho és. 36 km des del Coll de la Botella fins Ordino, amb el Port Negre, Sanfons, Comapedrosa, Refugi del Canut al Pla de l'Estany, el Clot del Cavall i per Llorts arribada a Ordino.

Pluja, neu als peus i sol

La previsió meteorològica és clara. Una mica de pluja a les tardes, però sense les tempestes de l'any passat. És a dir, quatre gotes mal caigudes. Sobretot sol allà dalt, escalfant de valent, i neu per pujar al Comapedrosa, al forat de Marivent i al Pla de l'Estany per als corredors de l'Ultra, i al Comapedrosa per als del Trail. Polaines, o molta moral. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT