PUBLICITAT

Alís recorda la fallida de Porte des Neiges com a exemple de mala gestió

  • Argumenta que el projecte de Viladomat és un exponent de diners "mal invertits"
IRENE CASASAYAS
ENCAMP

Periodic
Marsenyach i Alís donen per inaugurada la nova Oficina de Turisme del Pas, ahir. Foto: COMÚ D'ENCAMP

En el marc de la inauguració de la nova Oficina de Turisme del Pas de la Casa, el cònsol d'Encamp, Miquel Alís, va posar ahir com a exemple la fallida del projecte de l'expansió de Grandvalira a França. I ho va fer insistint a aclarir que la iniciativa Porte des Neiges dirigida per la filial internacional de Saetde és un exponent clar de "diners mal invertits". D'aquesta manera, l'encampadà responia a les manifestacions, aparegudes en l'edició d'ahir d'aquest rotatiu, de la persona que precisament va encapçalar dit propòsit empresarial, Joan Viladomat.

El cònsol es va mostrar escèptic davant dels resultats en la facturació anunciats pel mateix conseller delegat de Saetde, i es va limitar a llançar un "no m'ho crec", encara que finalment va assenyalar que "tot el que hagi guanyat el senyor Viladomat amb tractes a l'estranger, que ho inverteixi com a privat". Així, va tornar a matisar que "la missió del Comú d'Encamp no és fer negocis fora". Val a dir que la societat explotadora dels camps de neu Pas de la Casa-Grau Roig va experimentar un augment de 8 milions d'euros de la xifra de negoci respecte a l'any passat.

En contrapartida a les afirmacions del també soci majoritari de Saetde sobre la incapacitat de la corporació d'emprar adequadament els recursos econòmics en favor del poble, Alís va replicar argumentant que "quan un Comú fa una despesa i els ciutadans ens tornen a elegir és que no ho fem malament". A més, va valorar que "el senyor Viladomat no és veí nostre i jo només escolto les queixes dels habitants de la parròquia d'Encamp".

NO ÉS UNA GUERRA

Pel que fa els darrers debats que han estat motiu de fricció entre les entitats d'Ensisa i de Saetde en el procés de negociació per assumir o no la gestió única, el mandatari socialdemòcrata va voler aclarir que "tot plegat no s'ha d'interpretar com una guerra". Simplement, va exposar, "cal que Grandvalira creixi i que també ho facin Ensisa i Saetde". Tot i això, va tornar a recordar que les estacions del Pas de la Casa-Grau Roig han de continuar sent els millors dominis esquiables del Principat. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT