Andorra és quarta en els primers Campionats del Món de travesses

• La selecció supera els pronòstics individuals en l'SkyMarathon amb un 27è lloc de Ferran Teixidó
PREMANA

El català Jornet talla la cinta de la meta com a campió individual de la cursa, a Premana. Foto: NEWSPOWER.IT

Andorra ha aconseguit la quarta posició per països en els primers Campionats del Món, que es va disputar un dels terrenys de la meca de les travesses de muntanya, Premana.

Aquest resultat té un mèrit enorme per diverses raons: primer perquè sense Stéphanie Jiménez no disposa de representació femenina, que també aporta punts en la classificació final per països; segon, perquè s'han superat potències com ara Polònia, Àustria o Suïssa; i tercer perquè l'equip nacional està en ple procés de canvi de cicle i amb tanta cara nova en teoria els bons resultats no haurien d'arribar tan d'hora. La implicació de tots els integrants de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) és la clau d'aquest èxit, que s'ha vist reflectit també a nivell individual en l'SkyMarathon Giir di Mont d'ahir, en la qual s'han superat totes les expectatives.

L'objectiu era tenir un corredor entre els 40 primers, tenint en compte que no va fallar ni un de tots els millors del planeta. I els resultats són dignes d'elogi: Ferran Teixidó va ser el 27è, Lluís Sanvicente el 31è, Xavier Teixidó el 35è i finalment Joan Valls, el 48è.

Aquest últim, un dels nous que debutava en una competició internacional, va ser la clara mostra de la bona sintonia que hi ha en l'equip andorrà: "El nivell era espectacular i la cursa era com un tobogan, duríssima i el meu resultat és excel.lent, però com a equip i sense noies acabar quarts... amb totes les potències que hi han és un orgull, increïble. Tots hem estat perfectes: Sanvicente m'ha anat donant consells durant la cursa i a Carles Font li he d'agrair que m'ajudi amb la seva saviesa en les curses. Ens fa créixer i ens anima; sempre està allà, amb energia, amb nosaltres".