PUBLICITAT

En marxa la reclamada reparació al teulat del CEIP Albert Vives

  • La direcció del centre espera que les obres continuïn amb la reforma interior
  • El Govern català manté els tràmits per a la construcció del CEIP La Valira
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Les obres al col.legi Albert Vives de la Seu d'Urgell, ahir. Foto: AJUNTAMENT DE LA SEU

El Departament català d'Educació ha iniciat finalment les obres de reparació a la teulada del col.legi Albert Vives de la Seu d'Urgell. La intervenció, que va començar ara fa dues setmanes, s'ha fet coincidir amb les vacances escolars i s'espera que s'enllesteixi abans no comenci el curs escolar, el 7 de setembre vinent.

El director del centre, Isidor Alberich, es va mostrar ahir satisfet per la millora, que havia estat llargament reivindicada. "Feia molt de temps que s'havien detectat degoters a la sala d'actes i això ha obligat a prioritzar aquesta obra a d'altres necessitats, com ara els accessos", va detallar Alberich. Des del col.legi s'expressava ahir l'agraïment perquè des del Departament d'Educació s'hagi tingut en compte "la urgència de la intervenció en un moment de crisi". Tanmateix, Alberich va recordar que ara continuaran pressionant "per modernitzar les instal.lacions", ja que "aquesta reforma és només el primer pas per anar desenvolupant el projecte de viabilitat de l'escola, que en preveu la reforma integral".

PRIORITATS
La directora adjunta d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran, Marisa Feixa, va defensar l'esforç de la Generalitat a l'hora d'invertir en la reparació de la teulada. "Els darrers anys s'han hagut d'afrontar les necessitats d'escolarització i creació de centres nous per sobre de la reforma, i ara toca posar al dia els equipaments", va assegurar.

D'altra banda, la representant d'Educació va garantir que el mes de setembre el departament disposarà de les cinc maquetes seleccionades per a la construcció del nou col.legi La Valira, a la zona de l'Horta del Valira. Aquests projectes es presentaran a la comunitat educativa. "Tot sembla indicar que no hi haurà demora perquè les obres aniran a càrrec de l'Institut Català de Finances", va subratllar Feixa. De moment, s'ha aprovat la partida per a la cimentació d'un nou mòdul.

L'anunci arriba pocs dies després que Educació anunciés també la reclamada modernització del col.legi de Castellciutat, amb una partida de més de 600.000 euros. Feixa hi va afegir que "en cap moment s'ha descartat el segon institut". Sobre aquest projecte de Secundària, va detallar: "Un cop es tinguin els ter- renys, es tirarà endavant, tot i que potser a un altre ritme". [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT