PUBLICITAT

Més parades a la Fira de Santa Llúcia de Sant Julià

  • L'emplaçament decidit per als 54 estands de productes nadalencs, complements i gastronomia, és l'avinguda Verge de Canòlich, seguint l'objectiu de revitalitzar el comerç del poble
28112012_gil
La cònsol major de Sant Julià, Montserrat Gil, durant la presentació de la fira de Santa Llúcia 2012. Foto: ANA
La Fira de Santa Llúcia de Sant Julià se celebrarà de nou al carrer i comptarà amb 54 estands de productes nadalencs, complements i gastronomia típica d'aquestes dates. L'emplaçament decidit per aquesta ocasió és l'avinguda Verge de Canòlich, seguint l'objectiu de revitalitzar el comerç del poble, com ha explicat la cònsol major, Montserrat Gil. A més, la celebració s'allarga durant tres dies, de divendres a diumenge. Entre les activitats programades destaca la visita del Pare Noel a la casa comuna on recollirà les cartes dels infants.
El Comú de Sant Julià ha optat per celebrar la Fira de Santa Llúcia al carrer i tornar així a la seva essència, quan s'ubicava a la plaça Major o a la plaça de la Germandat. Tal com s'ha fet en les darreres fires i davant la demanda dels comerciants de continuar revitalitzant el poble, enguany s'instal·larà a l'avinguda Verge de Canòlich. 'Si fa bo lluirà més i té una llargada molt gran, de manera que dónes vida a la parròquia', ha apuntat el conseller de Turisme, Dot Jordi. A més, la cònsol major, Montserrat Gil, ha explicat que els comerciants demanen que se segueixin organitzant actes al carrer almenys un cop al mes. Amb aquesta política de fires, ha afirmat, 'volem ser un referent al país'.

En total hi haurà 54 parades de productes de Nadal, regals per a les festes i gastronomia, 14 més que en l'edició del 2011. Segons ha comentat el conseller de Turisme, Dot Jordi, cada sector ocuparà un terç dels estands. La participació dels firaires ha estat molt positiva, com ha valorat Jordi, ja que s'han llogat totes les veles disponibles i s'han superat les expectatives del Comú.

Una altra de les novetats és que enguany la fira comença divendres, a les 18 hores davant del Comú amb l'encesa de llums de Nadal, i acaba diumenge. Durant els tres dies es preveuen activitats infantils perquè els visitants baixin en família com ara espectacles de titelles, passejades amb tren de vapor o amb carruatge i patinatge a la pista de la plaça de la Germandat. 

Per a l'ocasió, la parròquia comptarà amb la visita del Pare Noel i els seus menairons que recolliran les cartes dels infants a la Casa Comuna dissabte i diumenge de les 17.30 a les 20 hores.

Les entitats lauredianes també col·laboraran amb les activitats. Així el Grup d'Esplai Lauredià organitzarà una gimcana i oferirà vi calent al seu estand i els infants d ela Ludoescola protagonitzaran un concert de nadales.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT