PUBLICITAT

Projectes que agafen forma

  • La primera competició de l'Escola d'Atletisme de la Federació se salda amb 72 millors marques personals, 12 rècords d'Andorra en pista coberta i una mínima per a l'Espanyol juvenil
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dalt, alguns alumnes de l'Escola d'Atletisme; sobre aquestes línies, Cristina Llovera, just abans d'una cursa Foto: TONY LARA

És una màxima de l'esport, i de la vida, que el treball i l'esforç acaben per donar els fruits desitjats. S'arribi a l'excel·lència o no, sempre hi haurà un premi, i la Federació d'Atletisme (FAA) ja pot dir que ha agafat una senda que, com a mínim, li reportarà alguna alegria. El passat cap de setmana, l'Escola d'Atletisme que gestiona la FAA va disputar una primera prova en aquesta temporada. Després que aquest projecte iniciat per l'anterior junta directiva de la federació hagi tingut continuïtat amb l'actual que presideix Eduard Garcia, comencen a veure's resultats. A Perpinyà, en pista coberta, l'Escola va assolir 72 millors marques personals, 12 rècords d'Andorra i una mínima per al Campionat d'Espanya juvenil de pista coberta –serà a la primavera–, que va aconseguir Cristina Llovera en els 60m amb un crono de 8,11s –la mínima era 8,15s–, nou rècord d'Andorra juvenil i també millor marca de l'andorrana.

La cita va ser als Campionats Regionals de pista coberta de Perpinyà, una de les poques sortides programades per aquest any de retallades. Hi van viatjar 31 joves de les categories infantil, cadet i juvenil, quan en l'anterior expedició només hi va haver 14. A la localitat francesa, els andorrans van participar fora de concurs, però amb les dades dels registres a la mà, l'evolució dels joves esportistes queda palesa. «Per ser la primera competició que fem, està força bé», va dir ahir el director tècnic de la FAA, Abraham Férriz, que assumeix que moltes de les millors marques personals són molt normals en joves que creixen, però també confirma que les sensacions són idònies «perquè la gent progressa». A més, Férriz confirma que l'ambient «és molt maco», i tot plegat ajuda a crear un ambient d'esport i atletisme, de companyonia però també de competitivitat.

En l'Escola d'Atletisme són ara 110 nens, confirmant així les perspectives que ja parlaven fa uns mesos que es doblarien el nombre d'inscrits de 2011, quan en van ser 65. L'augment ha provocat, a més, que de quatre monitors ara hi siguin sis.

Amb aquestes circumstàncies, noves perles poden anar sortint en el món de l'atletisme. Tenim noms nous dels que parlar: Cristian Rodríguez va aconseguir dues millors marques personals (MMP) amb un rècord d'Andorra infantil (50m: 7,90s); Jaume Pueyo, cinc MMP i un rècord infantil (2km marxa: 11min 26s); Xavier Cornella, cinc MMP i un rècord infantil (50 tanques: 9,53s), Guillem Garcia, dos MMP i dos rècords cadet (50 tanques: 8,38s; i 50m: 7,48s); Aitor Molins, dos MMP i dos rècords juvenil (50 tanques: 8,39s; i 50m, 7,21s); Paloma Mesino, dos MMP i rècord cadet (50 tanques: 9,43s), Daniel Gonçalves, Nicolàs Breil, María Gómez, Laia Guri, Maria Mirallas, Ariadna Morgade, Nil Graells, Roger Cerdà, Denis Dieguez, Clàudia Callejo i Laia Martí, tots amb dos MMP; i amb tres MMP, Pol Ulier, Georgina Isla, Nicolàs Alonso, Paulo Matheus, Eros Pérez, Alba Suárez, Dídac Laínez, Mario Sabio, Fatima Satour, Raquel Guri, aquesta a més amb un rècord cadet (50m: 7,68s); i Cristina Llovera, que va assolir la mínima espanyola juvenil dels 60m, sent a més MMP, rècord d'Andorra de la categoria amb 8,11s, crono que iguala la plusmarca júnior i promesa.

Són suficients noms com per pensar que, amb el pas dels anys, algun estarè en l'elit. Ep, encara que sigui elit andorrana, segur que per això serà un esportista i un exemple pels que continuïn venint.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT