PUBLICITAT

El mercat nadalenc de la Massana té més activitats amb menys pressupost

  • La pista de gel i les activitats musicals seran el plat fort d'aquest any
LUIS GARRIDO
LA MASSANA

Periodic
La preparació de les casetes per al mercat de nadal massanenc, ahir al matí Foto: COMÚ DE LA MASSANA

A la Massana ja van anunciar que l'estratègia per millorar els comptes de la parròquia passava per fer més amb menys. Buscant les fórmules per poder mantenir l'activitat llimant la despesa. I això es notarà al Mercat de Nadal que preparen per aquest dissabte, ja que s'ha optat per no contractar empreses externes i fer-ho tot amb els recursos del comú. Tot i així, s'ha aconseguit un programa més ampli que el de anys anteriors i la qualitat té tota la pinta de mantenir-se.

Fins a 35 activitats, més que al 2011, es preparen per activar el cap de setmana i fins al 9 de desembre. Un Mercat de Nadal massanenc que es desenvoluparà en un to més local. Centrant-se en els productes autòctons. I que ha tingut un estalvi de prop de la meitat del que va costar l'any passat. Segons el conseller de Turisme de la parròquia, Sergi Baliellas, hi ha entre 20.000 i 30.000 euros d'estalvi. «Hem fet un mercat molt de proximitat, amb molts productors autòctons, i així tothom s'està animant», va refermar.

Baliellas va reconèixer que l'any anterior, quan el mercat estava externalitzat, la àmplia majoria de productes eren d'importació. Ara, amb aquesta nova projecció local, és ben al contrari. I s'aposta per què la següent edició ja tingui tots els articles de procedència andorrana. Segons el conseller de Turisme, aquesta fórmula té més sentit, ja que els turistes quan venen estan més interessats per comprar bens locals i records del país. S'ha de recordar que el mercat coincideix amb el pont de la setmana vinent.

Però el gruix d'activitats serà l'eix principal del mercat. Hi ha activitats permanents, com l'exposició de còmic 1968 un año de rombos, de Juan Álvarez o el fractal fet amb càpsules de Nespresso que van preparar els escolars massanencs. Però el plat fort serà la pista de gel que, segons la consellera de Joventut del comú, Jael Pozo, «va agradar moltíssim l'any passat» i era on més gent hi havia.

Per inaugurar el mercat, es donaran diversos actes musicals, com els grups Gumbo Jass Band i els músics Dani Forcada i David Pastor.

Pozo va explicar que cada dia hi hauran noves activitats, però que aquestes seran més fortes al pont espanyol de la Puríssima, a més de destacar l'actuació musical de la banda de gospel de Less is More, en el que va considerar un sobreesforç del comú per donar el màxim amb la meitat de pressupost.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT