PUBLICITAT

La demanda de feina augmenta considerablement per Nadal

  • Les contractacions temporals es mantenen estancades ?
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El recepcionista d'un hotel col·loca les claus en el caseller Foto: TONY LARA

Els contractes eventuals per a la campanya de Nadal d'enguany s'espera que siguin similars a les de l'any passat, és a dir, molt per sota dels anys anteriors. El nombre de persones que busquen feina per a aquestes dates, en canvi, és molt elevat, i segons les principals agències de treball temporal del país es duplica en les setmanes anteriors al període nadalenc. L'agència Adecco preveu fer al voltant d'un centenar de contractacions per a aquestes dates, centrades en els sectors del comerç i la restauració. Per la seva banda, Temporal Quality preveu al voltant d'una quarantena de contractacions, la majoria cambrers de restaurants i d'habitacions.

Tot i que l'època de Nadal continua sent un revulsiu de les contractacions temporals, cada vegada s'accentua més la diferència entre les demandes de feina i els llocs oferts, i així ho constaten les principals agències de treball temporal del país, informa l'ANA.

Per a aquestes festes Adecco preveu fer un centenar de contractacions entre els mesos de novembre i gener, que són les mateixes que es van fer l'any passat, és a dir, que no es denota cap creixement de la demanda de feina. En aquest sentit des de l'agència es destaca que els anys anteriors creixia el nombre d'ofertes de feina però que el 2011 ja no va créixer i tampoc s'espera que ho faci enguany.

L'agència Temporal Quality que també es dedica al treball temporal preveu fer entre una trentena i una quarantena de contractacions per a les dates nadalenques, i en general són unes xifres semblants a les de l'any passat.

Pel que fa a les demandes de feina, en canvi, no estan igual d'estabilitzades. Es detecta en els dos casos que cada vegada hi ha més gent que busca feina, i en el cas de Temporal Quality, el seu director, Miquel Lorenzo, indica que en relació a fa tres o quatre anys hi ha unes quatre vegades més de persones que busquen feina.

En aquest sentit, des d'Adecco també apunten que les demandes de feina en els dies abans de Nadal s'incrementen per sobre del 100%. A més, assenyalen que el perfil de demandants s'ha ampliat, passant dels estudiants que abans volien aconseguir ingressos extres per a aquestes dates a un ventall més ampli que ara es composa per persones de més de 45 anys, qualificats en situació de desocupació, mestresses de casa i aturats de llarga durada.

Els llocs de feina més oferts per a aquestes dates són en el sector del comerç i en la restauració. En els dies centrals de la campanya es busquen tant cambrers, com ajudants de cuina, recepcionistes i personal de neteja.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT