PUBLICITAT

Les empreses que vinguin «tindran com a client el món sencer»

  • El Summit 2012 per a inversors i emprenedors reuneix una cinquantena d'empresaris
EL PEIRÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'organitzador de l'esdeveniment, David Tiago, durant la seva intervenció en el Summit 2012, ahir a la tarda a l'Art Hotel Foto: ANA / N.M.

El Summit 2012 per a inversors i emprenedors va reunir ahir a la tarda una cinquantena d'empresaris a l'Art Hotel. Durant l'esdeveniment, l'organitzador David Tiago va posar de manifest que «moltes de les empreses que vinguin tindran com a client el món», és a dir, que no voldran quedar-se a Andorra sinó internacionalitzar-se. Per això, durant el primer N-Day per mostrar els avantatges d'Andorra a empresaris i inversors van parlar de les novetats fiscals, la qualitat de vida i l'entorn del país. El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, el cònsol menor d'Andorra la Vella, Jordi Minguillon, i el director de l'ADI, Carles Aleix, van participar a l'esdeveniment i van agraïr la implicació d'una iniciativa privada «que creu en el país».

N-Day Andorra va organitzar ahir l'Entrepreneurs and Investors Summit 2012, que va acollir al voltant d'una cinquantena de persones a l'Art Hotel d'Andorra la Vella. L'organitzador de l'esdeveniment, David Tiago, va indicar que la voluntat és que sigui un acte anual que reuneixi inversors i emprenedors i que serveixi per explicar els avantatges d'Andorra com a destinació empresarial.

Tiago va destacar el marc fiscal, la qualitat de vida i l'entorn com alguns dels avantatges del país, sobretot fent referència a empreses de noves tecnologies. En aquest àmbit va reconèixer que els emprenedors podrien trobar algunes barreres «si penséssim que el seu públic és a Andorra», però que la majoria dels empresaris que vinguin a instal·lar-se al Principat «com a client tindran el món sencer», ja que considera que precisament és un bon país per a empreses que vulguin internacionalitzar-se.

Per la seva banda, un dels emprenedors que va exposar el seu cas davant els assistents, Aitor Guevara, de l'empresa Ducksboard, va opinar que Andorra aviat serà un lloc molt atractiu per als empresaris, però que encara no és el lloc ideal. L'empresari andorrà va iniciar el seu projecte a Espanya i ara s'expandeix als Estats Units, i explica que el més important per començar un negoci és «que hi hagi un ecosistema». Va parlar de la necessitat que hi hagi altres empreses que estiguin naixent per poder fer cooperació i que hi hagi inversors interessats en donar suport a projectes emprenedors. En aquest sentit, va opinar que de moment encara és millor Espanya o França, però que iniciatives com la d'aquest divendres «faran que es creï l'ecosistema i Andorra sigui l'entorn ideal».

En aquesta mateixa línia, el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, també va reconèixer que queda camí per arribar a ser l'entorn més atractiu per als inversors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT