PUBLICITAT

La Ronda dels Cims entra en el circuit Skyrunner d'Ultra Trails 2013

  • La Federació Internacional és la que ha volgut que la cursa andorrana entri en el seu calendari
  • Hi haurà un salt qualitatiu en número de visites, repercussió mediàtica i qualitat participativa
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El guanyador de l'última edició de la Ronda dels Cims a l'Andorra Ultra Trail Vallnord, arribant a la meta Foto: TONY LARA

La ronda dels Cims es va confirmar ahir com una de les cinc proves que aplegarà el calendari Skyrunner d'Ultra Trails al 2013 o, com es denomina de manera oficial, l'Ultra Skymarathon Series que organitza la Federació Internacional Skyrunning (ISF). A més ho fa per la porta gran, ja que es converteix en la carrera més llarga de la història del màxim ens internacional amb els seus 170 quilòmetres de recorregut i 13.000 metres de desnivell. La notícia demostra dins les nostres fronteres que l'esport s'ha convertit en un reclam turístic al Principat i que gràcies a esdeveniments de primeríssim nivell com l'Andorra Ultra Trail Vallnord (AUTV) el Principat s'ha convertit en una referència mundial dels esports de muntanya i sobretot, de les travesses.

L'entrada de la Ronda dels Cims en el calendari Skyrunner té un enorme mèrit. D'altres com per exemple la prestigiosa Ultra Trail del Mont-Blanc mai ha aconseguit entrar en aquest grup selecte tot i que ja ha fet deu edicions –per quatre de l'andorrana– i a més és la pròpia ISF la que s'ha posat en contacte amb Cims Màgics –l'organitzador de la prova–, segons va confirmar Gerard Martínez ahir: «Van contactar amb nosaltres poc abans de la cursa Cavalls del Vent [el passat 29 de setembre] i ens van demanar si podíem fer entrar en el calendari l'Ultra Mític o la Ronda. «Aquesta trucada és una victòria d'equip: de Cims Màgics, del Govern, d'Andorra Turisme, de Vallnord i sobretot dels voluntaris, els artesans de la cursa», va lloar sobre la trucada de la ISF.

Les dues parts i també el comitè de corredors de l'Skyrunner van consensuar que la Ronda, per ser la cursa reina de l'AUTV, la de més prestigi i la que més ressó té, havia de ser l'escollida tot i que hi havia una minoria contrària per ser una carrera duríssima, «uns monstre», com la van definir alguns.

Són tres els grans pilars en què es reflectirà amb més notorietat el salt qualitatiu per haver entrat en el calendari Skyrunner d'Ultra Trails 2013. Una és que la repercussió mediàtica tindrà un impacte més extens per tot el planeta, sobretot a l'altra banda de l'Atlàntic. El segon és la qualitat –i quantitat– participativa, donat que vindran els millors referents de l'ultrafons del planeta en travesses de muntanya. I el tercer és que augmentarà el número de visites i per tant potenciarà el turisme i tot el que comporta a nivell de comerç, hosteleria i pernoctacions; justament el premi que busca Andorra Turisme amb el conveni de renovació que va signar per dos anys abans de que s'especulés amb la idea d'entrar en el calendari Skyrunner.

Martínez va opinar que l'AUTV guanyarà per tant en notorietat però desconeix si hi haurà un boom en les inscripcions, que de moment van de nou per rècord: «Abans d'aquesta notícia portàvem 310 inscrits de 21 nacionalitats. No sé si ara rebrem peticions en massa però sí esperem que s'apuntin grans noms. Serà un espectacle encara millor»

LA SEGONA DE CINC / La Ronda dels Cims, datada per al 21 de juny, serà la segona de les cinc proves que aplega l'Ultra Skymarathon Series 2013 per darrere de la Transvulcania de Las Palmas (Espanya) i per davant de l'Ice Trail Tarentaise de Val d'Isère (`14 de juliol, França), i les nord-americanes d'Speedgoat (Utah, 27 de juliol)i l'Ultra Race of Champions UROC (Colorado, 28 de setembre), la segona més llarga amb 100 km.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT