PUBLICITAT

El comú vol tornar a posar busos a Incles l'estiu vinent

  • Mandicó veu un èxit els 3.947 passatgers que van usar el transport públic
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Imatge de la vall d'Incles al maig, abans del tancament del trànsi Foto: ANA / MARTA TORT

El Comú de Canillo ha fet una valoració positiva del tancament al trànsit de la Vall d'Incles durant els mesos d'estiu i el transport públic que s'hi va habilitar. El cònsol major, Josep Mandicó, va explicar ahir que inicialment s'havia previst que l'utilitzarien unes 30 persones diàries i finalment es va superar la cinquantena, amb un total de 3.947 passatgers. Per aquest motiu, el comú estudia repetir l'experiència de cara l'estiu vinent, i alhora està analitzant quin valor afegit més es pot donar a la Vall.

Mandicó va destacar que de les enquestes fetes als visitants, se n'extreu que l'índex de satisfacció es troba entre el 4,5 i 4,6 sobre 5, però també va reconèixer que han rebut queixes per part d'alguns usuaris que no estaven d'acord amb la restricció. Es tracta de persones assídues a la Vall d'Incles, acostumades a accedir-hi amb el seu propi vehicle, i d'altres que no entenien perquè a primera hora del matí s'hi podia accedir i després no, informa l'ANA.

El cònsol va indicar que durant aquest hivern estudiaran quina continuïtat donen a la iniciativa, tenint en compte que des del comú la valoren de manera positiva. Entre les propostes de millora fetes per l'empresa que ofereix el servei de transport, hi ha la possibilitat d'ampliar l'horari una hora al matí començant a les 9, i de començar una mica abans, el 22 de juny, i acabar just per la festivitat catalana de l'11 de Setembre, ja que s'ha constatat que el nombre d'usuaris davalla considerablement al setembre.

¿UN TREN ECOLÒGIC? / També es proposa millorar el sistema de barrera, fer més difusió de la iniciativa, i que es pugui comercialitzar l'excursió als hotels i operadors turístics. Per últim, hi ha sobre la taula la proposta d'utilitzar un vehicle ecològic, concretament un tren elèctric homologat per a via pública.

De tota manera, a banda de la restricció del trànsit, des del comú es vol intentar donar més valor afegit a la vall, i en aquest sentit, ja durant l'hivern, hi ha la intenció d'obrir el camí de l'Obac per tal que es pugui fer amb raquetes de neu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT