PUBLICITAT

Bones perspectives de cara al proper pont de la Puríssima

  • L'obertura de pistes va registrar durant el cap de setmana l'assistència de 7.200 persones
  • Els primers esquiadors van ser principalment ciutadans residents o de comarques pròximes?
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un grup d'esquiadors a la zona de la Coma, d'Arcalis, al domini esquiable de Vallnord, ahir Foto: VALLNORD

El primer cap de setmana d'obertura de pistes al Principat ha estat marcat per una bona afluència d'esquiadors i unes condicions de la neu òptimes. Durant el dissabte i diumenge van passar pels dominis esquiables del país un total de 7.200 esquiadors, 4.500 a Grandvalira i 2.700 a Vallnord. Des dels dos dominis van fer un balanç molt positiu de l'inici de temporada i van indicar que les previsions meteorològiques apunten unes perspectives positives de cara al pont de la Puríssima.

L'inici de temporada d'esquí ha estat «el millor dels últims anys», segons van informar des de Grandvalira. Haver pogut obrir en les dates previstes i amb unes condicions de neu bones ha ajudat a registrar uns nivells de visitants que s'han considerat molt positius a Vallnord i Grandvalira.

TRES SECTORS / A Vallnord, els tres sectors van poder obrir, Pal al 15%, Arinsal amb el 50% i Arcalís amb el 40%, i ho van fer amb gruixos de 30 a 60 centímetres. Això va suposar que hagin passat pel domini fins a 2.700 esquiadors, una xifra que es considera molt positiva ja que «van ser esquiadors residents o de proximitat», i el gran gruix d'esquiadors 'espera per a la setmana vinent

GRANDVALIRA / Els 4.500 esquiadors que van passar per Grandvalira van poder gaudir de 60 quilòmetres de pistes obertes amb uns gruixos de neu pols d'entre 30 i 80 centímetres. Els sectors oberts van ser Soldeu – el Tarter i el Pas de la Casa – Grau Roig.

Les previsions meteorològiques dels propers dies fan ser positius, i tal com van indicar des de Grandvalira, esperen que a partir de dimecres es puguin obrir tots els sectors. S'esperen nevades fins dimarts, i així es podrà obrir l'enllaç per pista entre Grau Roig i Soldeu, i també dimecres s'obrirà l'accés amb el Funicamp. Tot i que encara no hi ha res assegurat pel pont de la Puríssima de moment les perspectives són molt bones, informa l'ANA.

VALLNORD / A Vallnord les condicions meteorològiques fan pensar que per al pont es podrà comptar pràcticament amb el 100% de les pistes obertes. Segons van informar ja s'està treballant per poder garantir el màxim de neu. Pel que fa a les perspectives d'afluència són molt optimistes «sobretot recordant el pont de la temporada passada», i tenint en compte l'increment de les reserves.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT