PUBLICITAT

Doble homenatge a Narciso Yepes: un concert i un carrer

  • El vial dóna accés a l'Escola de Música de les Valls del Nord
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
El concert en homenatge a Narciso Yepes Foto: ÀLEX LARA

L'Auditori Nacional d'Ordino va celebrar ahir una nit especial per retre homenatge al guitarrista Narciso Yepes. El Trio Narciso Yepes format pels seus fills, el flautista Ignacio Yepes i la ballarina Ana Yepes, i pel guitarrista Gerardo Arriaga, va interpretar un programa de música i dansa antiga espanyola des del Renaixement fins al Barroc, acabant amb una composició del mateix Ignacio Yepes. Pel que fa a la dansa,va mostrar les investigacions d'Ana Yepes amb els tractats del segle XVII i de l'època barroca, i va abordar com la dansa espanyola inspira autors barrocs d'altres països. En l'última part del programa es va fer una incursió al segle XX amb obres com la Nana de Manuel de Falla. Aquesta era «una ocasió de veure i sentir música i dansa molt poc habitual en un programa poc freqüent», va explicar Arriaga en la roda de premsa anterior al concert. A més, Ignacio Yepes va afegir que es tracta de músiques que sovint s'escolten sense ser acompanyades per la dansa, de manera que «els falta alguna cosa».

L'homenatge d'ahir «es multiplica per deu preveient l'acollida de part d'una gent i d'un lloc que Yepes ha estimat molt sempre», van manifestar els músics en declaracions recollides per l'ANA. El guitarrista Gerardo Arriaga va considerar que és «una sort» haver recollit el llegat de Narciso Yepes i «el tresor de les seves notes» i es va mostrar content del programa escollit. El flautista Ignacio Yepes va destacar que no es tracta de música per a les elits sinó que tothom pot gaudir de la dansa i de la música. I va afegir que «el públic forma part de l'espectacle i és qui tradueix l'última impressió».

UN VIAL PER A YEPES/ El Comú d'Ordino va retre un doble homenatge al músic inaugurant aquest divendres el carrer Narciso Yepes, un vial que precisament dóna accés a l'Escola de Música de les Valls del Nord, juntament amb el Centre de Tecnificació i l'Escola Andorrana de segona ensenyança, tal com va destacar el cònsol major d'Ordino, Ventura Espot, i el ministre d'Agricultura, Economia i Territori, Jordi Alcobé. L'acte va comptar amb la presència de la vídua i els fills de Narciso Yepes, que van agraïr que s'hagi perpetuat la memòria de l'intèrpret «que tant estimava Ordino i que sempre que podia venia a gaudir-ne».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT