PUBLICITAT

Gutiérrez millora però es queda a les portes del Top 30 a Zagreb

  • L'andorrana acaba l'eslàlom 36a anant de menys a més
EL PERIÒDIC
ZAGREB

Periodic
Mireia Gutiérrez, durant l'eslàlom de la Copa del Món anterior, a Semmering Foto: CHRISTOPHE PALLOT/AGENCE ZOOM

Mireia Gutiérrez va tornar ahir a la competició i ho va fer novament a la Copa del Món, on no aconsegueix entrar en el Top 30, però on sembla que de mica en mica trobarà l'ocasió. Ahir va ser 36a, en una cursa de menys a més i que permet pensar que ser a una segona mànega és més que possible. La pròxima cita de la Copa del Món serà a Flachau (Àustria), el pròxim 15 de gener.

Mireia Gutiérrez va estar a punt d'entrar ahir en el Top 30 que dóna accés a la mànega definitiva, en l'eslàlom de la Copa del Món que es va disputar a l'estació croata de Zagreb. L'andorrana va ser 36a amb un crono de 1min 03,59s, a 4,33 segons de la millor en la primera baixada, la nord-americana Mikaela Shiffrin.

Gutiérrez va tardar en agafar el ritme en la part de dalt de la pista croata, i en el primer pas cronometrat ja havia marcat un retard de 1,55 segons respecte al temps de Shiffrin en aquell punt cronometrat. A partir d'aquí, l'esquiadora va començar a esquiar amb el seu esquí força competitiu, i tot i que perdia 2,32 segons en el segon pas, anava millorant. Així, en la meta va acabar per situar-se en la 36a posició.

L'andorrana continua amb les molèsties a l'esquena, després de la caiguda a Are en la passada Copa del Món, però des de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), Carles Visa, el seu director tècnic, valora l'actuació de l'esportista: «S'ha d'insistir així, aquest és el camí i hem de recordar que això és una Copa del Món, on hi són les millors».

Gutiérrez va ser ahir la millor de les esquiadores amb un dorsal tan alt com el que ella tenia, el 65. La pròxima cita amb la Copa del Món d'eslàlom per a Mireia Gutiérrez serà el pròxim 15 de gener a Flachau (Àustria).

LES LESIONS AUGMENTEN / Els problemes de Mireia Gutiérrez són els de molts esquiadors andorrans, que amb el transcurs de la temporada comencen a tenir els punts febles habituals per l'exigència de l'esforç. Si bé el dolor físic és en la majoria la gran qüestió que han de superar, hi ha d'altres als quals s'hi afegeix alguna febre. És el cas del surfista de neu Lluís Marín, que ha hagut de passar cinc dies de les passades vacances de Nadal en el llit, amb febre bastant alta, i que l'ha deixat «molt dèbil». L'andorrà sembla preocupat pel seu rendiment en les pròximes curses. La pròxima cita de la Copa del Món la tindrà a Blue Mountain, a partir de l'1 de febrer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT