PUBLICITAT

Els Reis Mags arriben a totes les parròquies aquest vespre

  • La capital i Escaldes mobilitzen 600 persones
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El patge reial recull les cartes dels nens a l'Avinguda Carlemany, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Aquest dissabte, entre les 17 hores i les 19 hores, els Reis Mags d'Orient visitaran totes les parròquies. A la capital i a Escaldes-Engordany, a les 18.30 hores, la cavalcada de SS. MM. Els Reis Mags es posarà en marxa a la plaça dels Dos Valires d'Escaldes-Engordany, on hi és prevista la seva arribada cap a les 18.15 hores. Ses Majestats ocuparan els seus trons damunt de les carrosses i la comitiva emprendrà camí cap a Andorra la Vella. La Cavalcada de Reis està organitzada conjuntament per la Unió Pro Turisme d'Escaldes-Engordany i l'Àrea de Cultura del Comú d'Andorra la Vella, i estarà formada per 20 carrosses. Recorrerà a Escaldes els carrers Esteve Albert, Fiter i Rossell, Pessebre, Copríncep de Gaulle i l'avinguda Carlemany i a Andorra la Vella, tota l'avinguda Meritxell, els carrers de les Canals, Mossèn Cinto Verdaguer, Doctor Nequi, i part de l'avinguda Príncep Benlloch fins a arribar a la plaça del Poble – a les 20.30 hores - on hi haurà instal·lat el Palau d'acolliment.

Segons va informar el Comú d'Andorra la Vella, l'esdeveniment, aquest any 2013, mobilitzarà prop de 600 persones, que hi participaran com a col·laboradors, acompanyants, membres de seguretat, figurants, xofers i personatges.

Les carrosses del Patge Reial i dels tres Reis seran custodiades per un cos especial format de 32 «soldats romans armats». Totes les altre carrosses seran animades, cadascuna, per una vintena de participants. Cada carrossa comptarà amb un equip, format de 10 persones que assumiran la seguretat i acompanyament.

També hi haurà un grup d'animació, amb disfresses de personatges populars. Durant tot el recorregut, es llençaran més de 4.000 quilograms de caramels - adquirits en part per l'organització i igualment cedits per empreses privades -, aptes per al consum de celíacs. En el Palau d'arribada els infants podran lliurar les seves cartes en mà als tres Reis i fotografiar-s'hi.

A la Massana, la Cavalcada dels Reis començarà a partir de les 17 h. Aquest any ses Majestats faran el recorregut a cavall i la ruta acabarà a les Fontetes, on tots els nens que ho vulguin podran pujar a l'escenari a parlar amb els Reis.

Els Reis Mags arribaran a Encamp a les 19 hores engalanats amb les seves millors robes i participant en la tradicional cavalcada de Reis, que els passejarà pels principals carrers d'Encamp. Un cop arribin a la plaça dels Arínsols, Ses Majestats faran l'ofrena d'or, encens i mirra a Jesús de Natzaret, i és que aquets any, des de les set de la tarda, els encampadans i turistes podran gaudir del Pessebre Vivent, una representació del Naixement de Jesús. Un cop realitzada l'ofrena, els Reis Mags rebran a tots els infants que hi hagi a la plaça, i recolliran les seves cartes plenes de desitjos i peticions.

Al Pas de la Casa la cavalcada sortirà a les 20 hores de Costa Rodona i recorrerà els carrers principals fins arribar al Centre Esportiu del Pas de la Casa.

A Canillo la cavalcada de S. M. els Reis d'Orient serà pels carrers de la localitat i l'edifici del Telecabina. Començarà a les 18 hores i a Ordino l'arribada de S. M. serà a l'Ordino Estudios, on després tindrà lloc la representació d'Els Pastorets a càrrec dels infants de la parròquia, seguit de tortell i xocolata. A Sant Julià de Lôria serà a les 18 h l'adoració de l'Infant Jesús davant de Casa Comuna i el lliurament de les cartes al Centre Cultural i de Congressos Lauredià.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT