PUBLICITAT

L'ocupació hotelera propera al peu de pistes arriba al 80%

  • Les estacions venen més de 200.000 forfets en 12 dies
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns esquiadors esperen davant un dels remuntadors de Baqueira Foto: TONY LARA

Les previsions d'ocupació a les zones turístiques del Pirineu de Lleida amb estacions d'esquí es van complir amb percentatges que van del 70% al 80 % per als 12 dies festius, mentre que el nombre de forfets venuts es va situar per sobre de 200.000, més d'un 20 % dels previstos. El Patronat de Turisme de Lleida valora de manera molt satisfactòria l'ocupació turística del Pirineu lleidatà en el període de vacances que finalitzava ahir diumenge i que comprèn 12 dies festius de Nadal a Reis, com també el nombre de forfets venuts a les estacions d'esquí alpí i que, a falta de tenir les xifres finals dels esquiadors d'aquest cap de setmana, estarà per sobre dels 200.000 forfets.

El director del Patronat de Turisme, Jordi Blanch, va destacar ahir que «més de 100.000 turistes han gaudit de les comarques de Lleida durant aquests dies i s'han fet unes 250.000 pernoctacions en els diferents establiments de turisme de la demarcació, a més les segones residències a les zones turístiques també han estat ocupades en un percentatge alt durant aquest període de vacances nadalenques».

El calendari de dies festius que ha propiciat un pont per Cap d'Any, i la bona qualitat de la neu i la climatologia favorable van afavorir la nombrosa afluència d'esquiadors a les estacions del Pirineu de Lleida, superant les previsions fetes abans de l'inici del període vacacional. El nombre de forfets venuts representa el 16 % de l'objectiu del total de venda prevista per a aquesta temporada a les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida, fixat en 1.250.000.

L'aspecte negatiu de tot aquest llarg període vacacional de Nadal, Cap d'Any i Reis van ser les estacions d'esquí nòrdic, les quals per segon any consecutiu no van poder obrir i només van poder oferir ús turístic i raquetes de neu. Pel que fa a les previsions d'ocupació turística del mateix Patronat i dels diferents subsectors d'hoteleria, turisme rural i de càmping, les places de bungalous, també es van confirmar. La setmana de Nadal fins a Cap d'Any la mitjana d'ocupació turística es va situar a les zones amb estacions d'esquí, al voltant del 80 % de mitjana, fregant el ple total en establiments situats a peu de pistes. Del 29 de desembre fins l'1 de gener és quan es va registrar la millor ocupació i la major afluència d'esquiadors a les pistes coincidint amb els quatre dies de pont per Cap d'Any.

Pel que fa a l'ocupació de Cap d'Any fins a Reis també va ser bona, però una mica inferior en els establiments d'hoteleria, on va oscil·lar al voltant del 70 %, mentre que les cases de turisme rural i les places de bungalous es van mantenir amb una ocupació del 85 %. La Vall d'Aran va registrar la millor ocupació turística amb els establiments de turisme reglat plens al 80 % de mitjana, de Nadal a Cap d'Any, i una ocupació mitjana del 70 % fins al dia de Reis. L'ocupació es va traduir en un alt nombre de forfets venuts a l'estació d'esquí de Baqueira Beret.

La Vall d'Aran representa el 46% de l'oferta turística en establiments d'hoteleria del Pirineu lleidatà amb 7.448 places. En el seu conjunt, la Vall d'Aran disposa d'una oferta d'allotjament turístic reglat a l'hivern de més d'11.000 llits, dels quals 4.000 es troben a peu de pistes, i d'un nombre de places de segona residència que se situa al voltant de les 28.000. Per la seva banda, també mereixen una significació especial els establiments de turisme rural, que van mantenir una ocupació molt bona durant totes les festes de Nadal, Cap d'Any i Reis, en el conjunt de la demarcació de Lleida i no tan sols a les zones del Pirineu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT