PUBLICITAT

DA demana al Govern assessors pels andorrans a Barcelona i Tolosa

  • La voluntat és que hi pugui haver una persona que doni suport a tràmits burocràtics
L.F.M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El portaveu de DA, Xavier Herver, i el membre de la comissió institucional, Èric Jover, en roda de premsa, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El portaveu del partit Demòcrates per Andorra, Xavier Herver, i el membre de la comissió institucional, Èric Jover, van comparèixer ahir en roda de premsa per recordar al Govern una de les seves promeses electorals i demanar-ne el seu compliment: crear la figura dels assessors per atendre els andorrans que resideixen a l'exterior, sobretot en els nuclis que hi ha una presència important de nacionals, com són Barcelona i Tolosa.

Tal i com va explicar Herver, aquesta demanda s'inclou en una les «línes polítiques marcades per DA el 2010», la qual parlava de «potenciar l'atractiu de la nacionalitat andorrana i eliminar els obstacles dels andorrans a l'exterior». Jover va recordar que Toni Martí es va comprometre durant la campanya electoral a donar assistència als estudiants, treballadors i empresaris andorrans, i per això, des del partit «proposem que es posin els mitjans necessaris « per dur-la a terme.

La voluntat és que «hi pugui haver una persona que doni suport i assistència principalment per a qüestions de tràmits burocràtics», i que per tant hauria d'estar vinculada amb les respectives ambaixades. Ara bé, sense ser una figura diplomàtica «ni canviar cap estructura», és a dir, que «tingui relació amb les ambaixades de Madrid i Barcelona però sense arribar a ser un consolat».

A més, Jover va afegir que volen implementar aquests assessors però evitant, «en la mesura de lo possible», un increment en la nòmina de l'administració, tot i que també va reconèixer que «sabem que no tindrà cost 0».

El membre de la comissió institucional va afegir que «políticament ara és el moment de tirar endavant una petita mesura del dia a dia», un cop el Govern ja ha engegat les principals reformes estructurals. Finalment Jover va explicar que han enviat la proposta al Govern i que confien que «posaran més èmfasi» per solucionar aquesta problemàtica.

LA «VELOCITAT» EN ELS CANVIS/ Pel que fa a la demanda dels empresaris andorrans al Govern d'accelerar la velocitat a la qual s'estan duent a terme les reformes estructurals, el portaveu de DA va dir que «tothom té dret a demanar que es vagi més ràpid», però va afegir que cal tenir en compte que «s'està treballant a velocitat de creuer», que en gairebé dos anys de legislatura s'ha fet molta feina, i que de vegades «és necessari fer una reflexió profunda abans de tirar endavant les reformes importants».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT