PUBLICITAT

El 'guiputxi' té fusta de líder

  • Subiza no para de parlar a la gespa i no permet als companys ni un segon de desconnexió
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Subiza talla una passada en llarg contra el Tàrrega, dissabte a Aixovall Foto: FCA

Corria el minut 68 quan Juan Manuel Marín va demanar el canvi quan Aixovall quan el seu equip perdia 1-0 contra el FC Andorra. Marín és el davanter centre del Tàrrega, aquell que va marcar els tres gols del seu equip en el partit de la primera volta contra els tricolors, que va acabar 3-1. Aquest mateix jugador ja havia fet un hat-trick la temporada passada al club que militava llavors, el Tecnofutbol, que també havia vençut els tricolors 4-2.
Però el dissabte passat Marín no va poder mullar i no només això. Va demanar el canvi desquiciat. El culpable de tot va ser el seu marcador, un central format a les categories inferiors de l’Antiguoko dels Aduritz o Xavi Alonso que acaba d’aterrar fa vint dies al Principat i que en els dos partits que ha jugat l’Andorra ha guanyat, deixant enrere una ratxa de sis derrotes consecutives.
Javi Subiza, de 22 anys i nascut al barri Altza de Sant Sebastià, sembla ser la peça que Justo Ruiz necessitava perquè arribessin els bons resultats. No cal dir per a un jugador que era titular en el Pasajes de la Tercera Divisió Espanyola vingui a la Primera Catalana amb l’etiqueta de gran fitxatge. Té el que ha de tenir un bon central: «Agressivitat, intensitat, concentració, rapidesa i rapidesa. Però el que realment a cuallat al vestidor és una altra virtut: al camp no calla», lloa d’ell el tècnictricolor , Justo Ruiz.
Aquesta virtut és fonamental per a un Andorra que compta amb defenses com Moisés, Emili o Xavi Gil que tenen un perfil de silenciosos. Tenir al costat un jugador amb jerarquia, que sempre tingui missatges positius i que no permet ningú desconnectar del partit ni un minut és una garantia. Ilde tenia això però des d’abans de Nadal que estava lesionat i a banda de la seva indubtable qualitat, es trobava a faltar la seva jerarquia al camp.
El guiputxi, se’l coneix al vestidor, s’ha guanyat l’estima dels seus companys amb aquesta actitud però qui més ha guanyat és l’Andorra, que en dos partits amb ell ha sumat sis punts i que ha trobat algú com Ilde, amb fusta de líder.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT