PUBLICITAT

Bartumeu acusa el Govern de no actuar davant l'intrusisme al taxi

  • Alcobé afirma que s'han inspeccionat vehicles denunciats i que eren conduïts per turistes o per taxistes
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bartumeu, Cinca i Aleix conversen, ahir, abans de donar inici a la sessió de control del Consell General Foto: TONY LARA

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va acusar el Govern no actuar davant l'intrusisme al sector del taxi tot i tenir-ne coneixement. Qüestió que el ministre d'Economia i Ordenament del Territori, Jordi Alcobé, va negar rotundament, assegurant que si es coneguessin actuacions contra la norma, l'Executiu actuaria conseqüentment.

L'acusació llançada per Bartumeu és la conclusió del debat que va mantenir amb Alcobé arrel de la pregunta formulada pel mateix president del grup socialdemòcrata sobre relativa a l'aplicació de la Llei reguladora del transport públic de passatgers per carretera pel que fa al sector del taxi. Bartumeu demanava per les actuacions realitzades després que representants dels taxistes posessin damunt la taula suposats casos d'intrusisme en una reunió amb el departament d'Economia.

Alcobé va reconèixer que els taxistes havien facilitat una relació de 20 matrícules andorranes i sis d'espanyoles de les que sospitaven actuaven contravenint a llei del transport públic, i que s'havia procedit a «verificar i controlar» els vehicles corresponents. I «en cap supòsit hi havia contravenció», va assegurar el ministre. A més, des del ministeri es va trametre una carta a les associacions empresarials vinculades al sector del turisme recordant-los els límits que estableix la llei del que s'entén per servei complementari –transport intern– i el que queda al marge –a l'exterior–, i en la que se'ls demanava de fer arribar la informació a les empreses col·laboradores. I no només això, sinó que el Centre d'Atenció contra l'Intrusisme (CACI) continua actuant i fent inspeccions i que no s'ha detectat «cap infracció a la normativa vigent».

Per Bartumeu, a la pròpia carta enviada als empresaris relacionats amb turisme, el Govern reconeix tenir constància d'actuacions fora la llei i perjudicant els taxistes i el que fa es «delegar» la feina a les associacions empresarials. En resposta a aquestes acusacions, Alcobé va insistir en les actuacions realitzades des del departament arran de les denúncies presentades per l'Associació de Taxistes, i va assegurar que els vehicles inspeccionats, o bé eren conduïts per turistes o bé per taxistes amb la corresponent llicència. Aquest comentari va propiciar una resposta de Bartumeu dient que era «divertit, si no s'estigués parlant d'un sector que passa per dificultats, que ara els intrusistes se'ls bategi com turistes», que va acabar afirmant que el Govern té coneixement de casos d'intrusisme al sector del taxi i «no actuen».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT