PUBLICITAT

El mínim exempt per tributar l'IRPF podria situar-se en els 30.000 euros

  • Cinca aposta per una baixa pressió fiscal per ser competitius
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca. Foto: ÀLEX LARA

El ministre de Finances, Jordi Cinca, considera que establir el mínim exempt per tributar l'IRPF en 30.000 euros seria «alt» tot i que creu que ja se situa més en «la normalitat» que altres xifres proposades. Així ho va manifestar en una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA, on va deixar clar que la proposta socialdemòcrata de fixar el límit en els 40.000 euros seria «massa alt» perquè afectaria a poca gent, només un 6% dels assalariats.

Pel que fa a la possibilitat d'aplicar deduccions a l'impost, Cinca va deixar clar que aposta per una fiscalitat de baixa pressió que «ens faci competitius però que no quedi desvirtuada per un ventall de deduccions que ens acabi imposant la imposició real per sota del 5%». Per tant l'opció del Govern és aplicar deduccions en qüestions puntuals que els semblen significatives en la vida quotidiana de la gent, com poden ser l'habitatge o els fills. En aquest sentit, Cinca va reiterar que es pretén «construir un impost amb una arquitectura senzilla». El portaveu del Govern va reiterar la intenció d'aprovar el text aquest any per aplicar el nou impost a partir de l'1 de gener de l'any que ve. No obstant això, també va reconèixer que el Govern encara no sap si estarà en disposició de fer el desplegament fiscal que l'haurà d'acompanyar.

AVORTAMENT /Sobre la qüestió de l'avortament, Cinca va insistir en què cal un «pronunciament clar»del copríncep sobre aquesta qüestió, que hauria de ser respectat «estrictament». En aquest sentit, va afegir que «tots sabem què pensa l'Església» respecte a l'avortament i per això es va assumir «que tenir un copríncep potser suposa la renúncia»a algunes qüestions.

El criteri del Govern de tota manera, Cinca va reiterar que «estem en un moment suficientment delicat» perquè s'esvaeixi qualsevol dubte. El ministre va acabat dient que «aplaudiria»que es pogués promulgar la llei sense la signatura del copríncep episcopal però que entén i respecta la postura eclesial.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT