PUBLICITAT

La UCA engega un programa d'ajuda per deixar de fumar

  • A partir de dilluns es tancarà la sala de fumadors de Salut Mental
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

La Unitat de Conductes Addictives engega un programa perquè els pacients de Salut Mental i Addiccions deixin de fumar. El primer pas serà el proper dilluns el tancament de la sala de fumadors que encara existia a la planta de Salut Mental, però l'objectiu és aconseguir que aquests pacients abandonin aquesta addicció al tabac. Per ajudar-los, des de l'UCA es facilitaran pegats de nicotina als qui els necessitin i es faran sessions de grup per ajudar els que vulguin deixar aquest hàbit.

La planta de Salut Mental i Addiccions de l'Hospital és l'única que encara tenia una sala per a fumadors, perquè els pacients hospitalitzats, que sovint passen llargues estades al centre, poguessin fumar. Ara, però, s'ha decidit tancar aquesta sala, en part per coherència amb la Llei contra el tabaquisme passiu, però en part perquè s'ha detectat que el percentatge de fumadors a Salut Mental és molt elevat, entorn del 80%, i es va pensar que és una bona manera de reduir-ho.

La coordinadora de la UCA, Angelina Santolària, les reaccions dels pacients han estat diverses. N'hi ha que ho veuen amb bons ulls, i que entenen que és una oportunitat per deixar de fumar amb ajuda, però n'hi ha d'altres que ho veuen com un problema. Sigui com sigui, la UCA haurà de saber transmetre als malalts els seus beneficis.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT