PUBLICITAT

Set dies més, i ¿ACB?

  • Ni el River ni el Burgos fallen en la penúltima jornada i tot es decidirà en una setmana, a cara o creu
R.M.S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Peñarroya, amb Solana controlant el Barça-Burgos amb el mòbil Foto: TONY LARA

Hagués estat una sorpresa que l'ascens a l'ACB s'hagués certificat ahir, en una jornada en què el River rebia un Lleida a priori inferior, però el Ford Burgos, el gran rival, també tenia una visita gens complicada al Palau. Així, la realitat es va imposar i els andorrans van vèncer al Poliesportiu per 20 punts (86-66), i els castellans a Barcelona sense perill (65-90). D'aquesta manera, tot s'haurà de decidir en set dies, a Burgos, contra el Burgos. Una ciutat que passarà a la història de l'esport andorrà per ser la que viurà la festa o la decepció d'un equip, sense dubte, fantàstic. Ara sí, tot a una carta.

Un triple de Safford i un segon de Pablo Sánchez van permetre el River posar les primeres pedres d'una victòria que havia de convertir al River en equip ACB si el Ford Burgos, al Palau Blaugrana, perdia. Però així com els andorrans es van posar 9-4 ampliat a 13-7 gràcies a Maresch i Hampl, a Barcelona el Burgos vencia 10-20 deixant clares el que semblava obvi. Al Poliesportiu, com manava la raó, l'equip que ahir també dirigia Xavi Luque va posar el ritme, la defensa i l'atac senyal d'identitat de tota la temporada, contra un Força Lleida que mai –tot sigui dit– va deixar de plantar cara. Rodríguez acurtava les distàncies i situava un 15-12 perillós, però la resposta local funcionava, amb Safford primer, i després amb el canell indiscutible de Blanch, per posar un 20-14. Amb tot, el Lleida va respondre de nou de tres, i un poderós Wright deixava el marcador 24-19 al final del primer quart.

En el segon, Flis va començar fallant de tres, però tot seguit es va refer amb dos punts acompanyats de dos triples consecutius, i el 37-25 mostrava un +12 per als andorrans. Mentrestant, a Barcelona, el Burgos semblava patir, i el Barça Regal recuperava terreny amb un 29-31 que permetia il·lusionar més d'un.

Amb el matx al Poliesportiu en aparença controlat, i tot i alguna amenaça del Lleida com un triple de Feliu (41-32), el joc del River permetia fins i tot entradas d'autopista a cistella d'Schreiner, i un ritme local que no deixava sorpreses. Al descans, 45-34 per al River, quan a Barcelona el Barça mantenia la tensió en la banqueta del Burgos amb un 33-39 a la mitja part.

Un triple de Flis just a l'inici del tercer quart animava el públic, ahir pendent del que passava a casa i al Palau, i tornava el +12 per als locals, que Hampl mantenia després que el Lleida no perdés el ritme (50-38). Amb Dani Pérez en pista –reservat en la primera meitat, per precaució per les seves molèsties–, el River seguia molt viu, però després d'un triple de Pablo Sánchez i una entrada de Pérez (55-44), el Lleida va remuntar amb un parcial de 0-6, fins que va ser Blanch qui, amb dos triples marca de la casa, retornava la tranquil·litat: 67-52. Amb tot, el quart va acabar 69-57. A Barcelona, el Ford Burgos manava amb un 50-64 claríssim.

Amb la sensació que l'ascens es decidiria sí o sí a Burgos en set dies, l'últim quart va ser una mena de ritual dels últims partits: el River amb el joc control, dominant la situació, el tempo, que es diu, sense deixar-se intimidar en defensa, i amb un atac fluid i clar –Safford, Hampl, Blanch... van entrar fins i tot David Guàrdia i Cinto Gabriel–, amb rutines establertes que han portat aquest equip on és avui. A les portes d'un somiat ascens que haurà d'arribar, a una carta, a Burgos la setmana vinent, perquè els burgalesos, com tampoc era una sopresa, van derrotar el Barça. «Hi ha dos equips que ho han fet molt bé aquesta temporada», va dir el tècnic Joan Peñarroya al final del matx. «Acabarà la lliga i no hi haurà ningú amb més victòries que nosaltres», va sentenciar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT