PUBLICITAT

Intercanvi entre joves de Sicília i de la Diòcesi d'Urgell

  • Membres de la parròquia de Caltanissetta coneixen el medi de la comarca
  • La visita és la resposta al viatge que alguns joves urgellencs van fer l'any passat
I. C.
LA SEU D'URGELL

Periodic
La regidora Pellicer va rebre els joves a l'ajuntament. Foto: EL PERIÒDIC

Una trentena de joves de la par- ròquia del Sacro Cuore de Caltanissetta (Sicília) són acollits aquest mes a la Seu d'Urgell pel grup de joves del Bisbat i el Delegat de Joventut, Lluís Plana. Es tracta d'un intercanvi cultural i d'agermanament en el marc del programa europeu Roundabout, que es duu a terme entre el 17 i el 24 d'agost.

La trobada té uns objectius concrets: afavorir el coneixement de dues cultures diferents, compartir la fe, descobrir realitats socials de Caltanissetta i comprometre's en els llocs d'origen a treballar per millorar la societat i ser membres actius de l'Església.

A la Seu d'Urgell, els joves italians estan coneixent en profunditat la cultura de la solidaritat i la sostenibilitat de l'acció humana vinculada amb l'entorn natural. Així, dijous al matí van iniciar les activitats al parc del Segre, on, a banda de fer una baixada en ràfting, els joves van visitar les instal.lacions tècniques. A la tarda, Jordi Dalmau els va explicar les actuacions que s'han fet i es fan a la riba esquerra del riu Segre per tal d'acostar el riu a la ciutadania i aprofitar-ne la seva part més lúdica i tranquil.la. També es va fer una recepció a l'Ajuntament a càrrec de la regidora de joventut, Mireia Pellicer, i una visita a la Catedral.

Les activitats han seguit amb la realització d'una enquesta sobre la sensibilització de la població sobre el medi ambient i el reciclatge. Aquesta visita d'intercanvi entre joves és en resposta a la visita que l'any passat van fer els joves urgellencs a Caltanissetta, on van participar en les activitats de suport social que es fa des de la parròquia i els grups de joves. Durant l'estada, es van fer visites a les presons, entre altres iniciatives.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT