PUBLICITAT

El DPTOP destina 11,7 milions a millores en zones de muntanya

  • L'Alt Urgell rep 722.000 euros per a dinamització i 630.000 per reformar camins
  • Les partides també contemplen més de 2 milions per renovar les estacions d'esquí
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Un nou telecabina, a l'estació d'esquí de la Molina. Foto: ACN

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha aprovat tres noves partides per a obres en comarques de muntanya. El conjunt d'actuacions suma un total d'11,7 milions d'euros. Es divideixen en 5 milions per a la dinamització local, 4,4 milions per a la xarxa rural dels camins i 1,74 milions per a renovar canons i remuntadors de les estacions d'esquí, que també rebran 600.000 euros per cofinançar la neteja dels accessos.

Quant a les obres de dinamització, el DPTOP prioritza les inversions destinades a millorar la qualitat de vida de la població i impulsar el desenvolupament econòmic d'aquestes àrees. Amb aquest fi, s'han pogut acollir a les subvencions un total de 127 actuacions diverses, com ara el condicionament d'equipaments lligats a l'economia productiva, de suport al sector turístic o de caràcter social; la millora integral de nuclis, l'ordenació i valoració del paisatge i medi natural i la consolidació de l''electrificació.

L'ajut no pot superar el 80% del cost total del projecte i, per al seu atorgament, s'han tingut en compte criteris com el grau d'incidència ter- ritorial, la generació de llocs de treball, la contribució a fixar població en els petits nuclis rurals i la inclusió de mesures de correcció de l'impacte paisatgístic. L'Alt Urgell és la comarca més beneficiada, amb 722.000 euros per a 19 projectes, mentre que la Cerdanya rep 445.000 euros per a 12 actuacions.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT