PUBLICITAT

El Govern es planteja endurir les mesures de control a les entitats

  • El deute de l'Andorra amb la CASS està al voltant dels 25.000 ? per impagaments dels últims set mesos
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Jordi Cinca, ministre portaveu. Foto: TONY LARA

Mentre els serveis interns del Govern treballen contrarellotge en l'auditoria de l'FC Andorra –es preveu que estigui acabada en un termini de cinc o sis dies–, ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, va assegurar després del Consell de Ministres que una primera dada és que el club andorrà té un deute de 25.000 euros amb la CASS pels impagaments dels últims set mesos de nòmines, el que fa pensar que des de llavors els gestors del club ja intentaven retallar en les despeses en veure que la situació econòmica de l'entitat era ja molt preocupant. A més, Cinca va parlar d'una futura variació del control de les entitats esportives com a «mesura de precaució» i especialment en les que mouen una quantitat alta de diners, com és el cas del club presidit per François Moliné i la gerència del qual corria a càrrec d'Emili Puig.

«¿Ens hauríem de replantejar el reglament de control?», es va preguntar Cinca respecte al que es fa fins ara: «Anem primer a veure què ha passat amb l'FC Andorra, però el que no farem serà estendre el pànic a la resta d'entitats esportives que sí han actuat correctament». Cinca va explicar que el control actual es basa en què les entitats durant els primers mesos de l'any demanen les ajudes, i dins dels primers sis mesos han de presentar els comptes de la temporada anterior. D'aquesta manera, durant aquests primer mig any s'avança un percentatge, «mentre que el 30% restant queda retingut fins que arribin els comptes». Aquesta documentació, en el cas de l'Andorra, no va arribar, per la qual cosa se'ls ha fet la retenció dels 70.000 euros que els hi corresponien. «Sí hi ha uns paràmetres que s'han de canviar», va dir en referència al temps que el Govern espera per rebre una primera documentació comptable. «Es podria anticipar tenir els documents abans», hi va afegir, «com a mesura de precaució».

L'ANDORRA, AMB EMPLEATS «DECLARATS» / Segons va informar ahir el portaveu del Govern, l'FC Andorra sí té «alguns empleats i donats d'alta a la CASS», però va insistir en què des de fa «mesos no es paga la cotització», i la CASS «té controlat qui li paga cada mes i qui no ho fa». Segons les dades a que ha tingut accés el Govern, el deute del club amb la seguretat social ascendeix al voltant dels 25.000 euros pels set mesos que han estat acumulant impagaments.

CINCA: «HEM DE TENIR EQUITAT» / Jordi Cinca va voler destacar que cada dia hi ha una empresa que tanca o amb problemes, i per això va parlar de «tenir equitat i ser prudents» en el cas de l'FC Andorra, tot i ser una entitat gestionada amb diners públics. En tot cas, el portaveu va confirmar que el Govern ha mantingut contacte directe amb els afectats per veure la «precària» situació en què es troben –jugadors i tècnic de l'equip de futbol sala, amb qui es va reunir ahir el secretari d'Estat, Jordi Cerqueda– «per conèixer de primera mà la situació». Segons Cinca, s'han analitzat les nòmines «i les quantitats que se'ls hi deuen».

EL CAS DE LA LLIGA ANDORRANA / Pel que fa a la falta de cotitzacions dels clubs de futbol de la Lliga Nacional de Primera Divisió, Cinca es va plantejar si és o no «una relació laboral». El ministre portaveu va especul·lar sobre si els pagaments que es fan són «per una feina a ple temps» o a mode de «gratificacions per partits guanyats» o similars. En tot cas, va parlar de la necessitat d'analitzar la situació «cas per cas», i va manifestar que en principi la situació «dels esportistes amb els seus clubs no és una relació que entri dins del Codi Laboral». Encara i tot, alguns dels clubs afectats, consultats per aquest rotatiu, han manifestat la seva ferma intenció de variar els pagaments cap a una regularització del que assumeixen com una situació «alegal».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT